kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Özdal Üçer

Meclis'te Kaya DTP kapışması

DTP Van milletvekili Üçer, AKP Ağrı milletvekili Cemal Kaya'nın yakınlarına ihale verildiğini iddia etti. Kaya yanıt verdi: "Bu adam beni dağa şikâyet etti"..
Meclis Genel Kurulu'nda AKP ve DTP'liler arasında gerginlik yaşandı. Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nda Değişiklik Yapan Tasarı'nın görüşülmesi sırasında söz alan DTP Van milletvekili Özdal Üçer, Ağrı'da ihalelerin AKP Ağrı milletvekili Cemal Kaya'nın yakınlarına, Van'da ise Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yakınlarına verildiğini iddia etti. Söz alan Cemal Kaya ise "Bu devleti savunan arkadaşa söylüyorum. Bu devletin kaynaklarını, 300 milyar dolarını senin desteklediğin örgüt aldı be!" diyerek Üçer'e yanıt verdi. Kaya'nın terör örgütünü kastederek konuşması DTP'li Hasip Kaplan, Sırrı Sakık ve Sevahi Bayındır'ı ayağa kaldırdı. Kaya'ya tepkiler sırasında "Yazıklar olsun, kendinden utanmalısın" sözleri duyuldu. Kaya ise konuşmasını yaklaşık 10 gün önce Üçer'in kendisini bir konu için aradığını, sonra da hakaret ettiğini belirterek sürdürdü ve şunları söyledi: "Bu adam beni dağa şikâyet etti. Savcıları uyarıyorum; beni PKK'ya şikâyet etti." dedi. Kaya, "Benim adım Cemal Kaya, Ben ölüme de varım, her şeye de varım. Ne yapıyorsanız yapın! Neyin hıncını alıyorsunuz? Ağrı'dan milletvekili çıkaramamanızın mı? Ayıptır ya!"

'LİNÇ EDİN O ZAMAN...'
Bu arada bazı vekillerin yerinden kalkarak birbirinin üstüne yürümeye çalıştığı gözlendi. DTP'li Kaplan, "Cemal Kaya bu iddianın altından kalkamaz, Cevabını vermek istiyoruz" derken, DTP'li Sakık, "AKP'liler sayısal çoğunluğuna güveniyorlarsa işte hodri meydan... Linç edin o zaman bizi!" diye bağırdı. Gerginlik artınca Meclis Başkan Vekili Eyüp Cenap Gülpınar oturuma ara verdi.
Haberin fotoğrafları