kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Baykal savcıya meydan okudu: Çıkar cübbeni

ANKARA
Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan CHP lideri Deniz Baykal, ilk olarak Güngören'deki kanlı terör saldırısına değindi. Terörün bu kez doğrudan masum sivil halka yöneldiğini belirten Baykal, "O insanlar tesadüfen ölmedi. Ölmeleri amaçlandı. Onların yerine başkaları da olabilirdi" dedi. "Terörün propagandasını yapar duruma düşmeyelim, adını koymayalım" uyarılarına tepki gösteren Baykal, "Tamam da karşımızdaki kim? Propaganda için değil, lanetlemek için adını koymalıyız. Yoksa siz bunu yapanların lanetlenmesini mi istemiyorsunuz?" dedi. PKK'nın yarattığı toplumsal infial nedeniyle terör saldırısını üstlenmekte tereddüte düştüğünü söyleyen Baykal, "Toplum çok büyük bir infiali, tepkiyi ortaya koymalıdır. Tepki karşısında terörü yapanlar korkmalı" diye konuştu.

'BBG EVİ TUTANAĞI'
Ergenekon iddianamesine de değinen Baykal, "Önümüzdeki belge hukuki, adli belge olmanın ötesinde polemik yönü ağır basan bir siyasal belgedir" dedi. Baykal, büyük çoğunluğu telefon dinlemelerine dayalı iddianamede hukuken pek çok eksik bulunduğunu savundu. Baykal, "Bu bir iddianamenin ötesinde biri bizi gözetliyor evinin tutanak belgesi niteliğinde" dedi. İddianamede hakkında 1981-82 yıllarında bir teşvik uygulaması nedeniyle rüşvet aldığı suçlaması da dile getirildiğini söyleyen Baykal, "Kim söylüyor bunu? Ben de bilmiyorum diyor savcı. Savcı bey bu senin iddian. Bu iddia zırva" dedi. Baykal, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e de yüklendi ve "Savcı üzerindeki o savcı elbisesini çıkarsın da bu iddiayı söylesin, kendisiyle Türk adliyesi önünde hesaplaşalım" dedi. Baykal, AKP kapatma davasına ilişkin ise "Demokrasiye gerçek hukukçuların elinde işlediği sürece zarar gelmez. Demokrasimiz hukukun kararlarından güçlenerek çıkar" diye konuştu.

'BENİ DE HALAMLARA DAVET ETSİN'
Cumhurbaşkanı Gül'ün akrabasının evinde Erdoğan ile buluşmasını eleştiren Baykal, "Gül'ün bana da mesela halamlarda görüşme için davet yapması gerekir" dedi.