kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Olimpik şov

RAŞİT ATEŞ
Pekin'de Türkiye'yi temsil edecek sporcularımız üstü açık iki otobüsle İstanbul turuna çıktı, "Bize Madalya Yakışır" şarkısıyla vatandaşları coşturdu, Taksim'de forma dağıttı..
Pekin'deki olimpiyat oyunlarına katılacak Türk Olimpiyat Takımı, üzeri açık otobüslerle İstanbul'da şehir turu yaptı. Yeşilköy'deki WOW Otel'de konaklayan kafile, buradan üzeri açık iki otobüsle tura çıktı. Olimpiyatlara katılacak 68 sporcunun yaklaşık 45'inin ve antrenörlerin yer aldığı kafileye tur boyunca, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı da eşlik etti. Sahil yolundan Eminönü'ye, buradan Taksim'e giden Türk Olimpiyat Takımı, yol boyunca vatandaşları selamlayarak, Yıldız Tilbe'nin seslendirdiği "Bize Madalya Yakışır" şarkısı eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırdılar. Olimpiyat takımının şehir turu, Taksim Meydanı'nda sona ererken, sporcular burada otobüsten inerek vatandaşlara üzerinde Türk Olimpiyat Takımı yazılı tişörtleri dağıttılar.

ATALAY: GEREKENİ YAPACAKLAR

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Atalay, artık sözün bittiği noktaya geldiklerini ifade ederek, "Bundan sonra her şey sahada olacak. Sporcularımız gerekeni yapacaklar. Her geçen olimpiyatta daha iyi olmayı hedefliyoruz. Hedefimiz madalya sıralamasında ilk 20 ülke içerisinde olabilmek. Çok yetenekli sporcularımız var onlara güveniyoruz" diye konuştu. Sporcular daha sonra da Başbakan Erdoğan'ın huzuruna çıktılar.
Haberin fotoğrafları