kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
REZİDANS YAPACAK ... Muzaffer Akpınar, Anadolu yakasındaki bir başka arazi üzerinde de rezidans yapılması için anlaşma noktasına geldi.

Akpınar da konut rüzgârına kapıldı

HACER GEMİCİ
Turkcell'den ayrıldıktan sonra rüzgâr enerjisine yatırım yapan Muzaffer Akpınar, gayrimenkul sektörüne de villa ve rezidans projeleri ile girdi..
Dost Enerji ile rüzgâr enerjisine yatırım yapan Turkcell'in eski CEO'su Muzaffer Akpınar da konut rüzgârına kapıldı. İstanbul Anadolu yakasında çeşitli büyüklüklerde arazileri olan Akpınar, Formula 1 pistine yaklaşık 800 metre uzaklıkta Akfırat'taki 47 bin metrekarelik arazisinde, 42 villanın yapımı için Yuvataş adlı şirket ile anlaştı. Özel bir proje olarak nitelendirilen Tepe Park, 2009 ilkbaharında tamamlanmış olacak. Fiyatları 380 bin ile 480 bin Euro arasında değişen üç farklı tipte inşa edilen villaların yaklaşık yüzde 25'ini müteahhit firma şimdiden satmış durumda. Arsa karşılığında projenin yüzde 35'ine sahip olan Akpınar da yakın zamanda kendisine düşen villaların satışına başlayacak. Akpınar'ın gayrimenkul sektörüne yönelik yatırımları bununla da sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz ve başta Murat Vargı olmak üzere Turkcell'in yaratıcıları ile birlikte kurduğu Dost Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Muzaffer Akpınar, Anadolu yakasında dört arsaya daha yatırım yaptıklarını belirterek, "23 bin metrekarelik bir arsamız daha var. Orada bir rezidans projesi düşünüyoruz. Bir firma ile el sıkışmak üzereyiz. Özellikle o bölgede çalışan fabrikaların yöneticilerine, bölgeye gidip gelenlere yönelik olacak. Proje içinde konutun yanı sıra alışveriş merkezi ve restoranlar da bulunacak" dedi.

ARAZİYİ BABASI ALDI
42 villa yapılan Akfırat'taki söz konusu arazinin babası Yılmaz Akpınar tarafından çok eski yıllarda alındığını anlatan Akpınar, daha önce de Gebze tarafında 150 adet konut yapıp çıktıklarını dile getirerirken, şu anda elinde hisseleri bulunan arazilerde kat karşılığı projeler geliştirmek istediğini kaydetti. Bu arada Akpınar'ın arazisi üzerinde Tepe Park'ı inşa eden Yuvataş'ın yöneticisi Fikret Bulguroğlu da, projenin 2009 Nisan ayı gibi bitmiş olacağını belirterek, konut piyasasında son dönemde genel bir daralma olduğunu kaydederek, "Rahatlama başladığı takdirde Türkiye'nin en parlak yeri Kurtköy ve Akfırat bölgesi olacak. Çünkü Akfırat'ta İstanbul'da hiçbir bölgeye nasip olmamış altyapı yatırımları var" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları