kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kartal'dan gözdağı

FATİH DOĞAN
Transferde rakiplerinin gölgesinde kaldığı iddia edilen Beşiktaş, geçen sezonun Almanya 3.'sü Schalke'yi Zapotocny ve Bobo'nun golleriyle devirdi, taraftarlarına da yeni sezon için ümit verdi..
Beşiktaş yeni sezon hazırlıkları için mesken tuttuğu Avusturya'da Bundesliga'nın etkili takımlarından Schalke 04'ü 2-1 yenerek moral ve özgüven buldu. İdmanlarda çalışılan 2 sistemden biri olan 4- 2-3-1 ile sahaya dizilen Beşiktaş'ta yeni transfer Seriç kenarda, Tello defansın solundaydı. Maç başlar başlamaz iki tehlikeli atak gelişti Beşiktaş'ın kalesinde. Özellikle 5. dakikada Kuranyi soldan Rakitic'in ortasında Zapotocny'nin boş bıraktığı pozisyonda zoru başarıp, kafayla topu auta attı. İlk 10 dakikadaki şaşkınlığını üzerinden atan siyah-beyazlı takım önce dengeyi kurdu, sonra üstünlüğü ele geçirdi.

İKİ ÖN LİBERO İLE DEFANS RAHATLADI
İki ön libero Cisse-Uğur uyumsuzluklarına rağmen orta sahayı iyi kapatınca defans nefes aldı. 21 ve 22'de bir Holosko klasiği yaşandı. Önce Delgado'nun pasında rakip kaleyi yoklayan Holosko, ters kontraya dönen pozisyonda 80 metre deparla Kuranyi'nin ayağından topu alıp, mutlak bir golü önledi. 40'ta Tello'nun kornerden raket gibi ortasını Zapotocny ön direkte kafayla ağlara gönderdi: 1-0. Oyununun hakkını skor tabelasında gören Beşiktaş, 56'da Cisse'nin ara pası Bobo'nun estetik vücut hareketleriyle skoru ikiledi: 2-0. Bu oyun bize "Çift ön liberolu Beşiktaş fazla pozisyon vermeden, gol de atabiliyor" izlenimini verdi. Değişikliklerle sahadaki disiplin kayboldu. Schalke 73'te defansın adam paylaşma hatasını affetmeyerek Höwedes'le golü buldu: 2-1. Beşiktaş, rakibine beraberlik şansı vermeden maçı 2-1 kazanıp, camiaya ümit verdi.