kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ABD'de iki banka daha kapandı ama lüks tüketim arttı

ABD'de süren kriz, cuma günü iki bankanın daha kapanmasına neden olurken dünyaca ünlü markalar Hermes, Burberry, Patek Phillippe ile Cartier ve Montblanc, satışlarında artış açıkladı..
ABD'de başlayıp dünyanın diğer ülkelerine de yayılan subprime mortgage krizi, önceki gün Nevada ve Kaliforniya merkezli iki bankanın daha kapanmasına neden olurken, ABD'li tüketicilerin lüks merakı da giderek artıyor. Dünyaca ünlü Hermes, Burberrry, Cartier ve Montblanc gibi markaların, ABD'deki satışlarında artış yaşanırken, zenginlerin mücevher alımlarında da azalma yaşanmıyor.

3.4 MİLYAR DOLAR AKTİFİ VARDI
Resesyon nedeniyle bankaların kapandığı, şirketlerin zarar açıkladığı ABD'de önceki gün iki ulusal bankanın daha kapandığı duyuruldu. First National Bank of Nevada ile Kaliforniya merkezli First Heritage Bank of Newport Beach bankaları, sermaye yetersizliği nedeniyle kapatıldı. 3.4 milyar dolarlık aktif ve 3 milyar dolarlık mevduata sahip olan First National Bank of Nevada'nın 25 şubesi bulunuyordu. Türkiye'deki Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'yla (BDDK) aynı görevi yapan ABD'nin Para Murakıplar Ofisi'nin (The Office of the Comptroller of the Currency OCC-) 'yetersiz sermaye' nedeniyle kapattığı banka, ilk çeyrekte 131.3 milyon dolar zarar etmişti. Bu zararın önemli bir kısmını da mortgage kredileri oluşturuyordu. First Heritage Bank of Newport Beach de diğeriyle aynı nedenle, yetersiz sermaye gerekçesiyle kapandı. First National Bank of Nevada'dan daha küçük olan bankanın üç şubesi ile 254 milyon dolarlık aktifi ve 233 milyon dolarlık mevduatı bulunuyordu.
Haberin fotoğrafları