kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Özgür Güneri, petrole dayalı yeni bir ürün üzerinde çalıştıklarını söyledi.

'Henüz dibe vurmadık en büyük risk koalisyon'

Furkan ALP - EKONOMİ
Siyasi gerginliğin piyasalar tarafından fiyatlandığını belirten Finans Portföy Genel Müdürü Güneri, 'Erken seçim ve/veya koalisyon piyasalar için en büyük risk' dedi..
Finans Portföy Genel Müdürü Özgür Güneri, piyasalarda yaşanan volatilitenin süreceğini öngörerek, "Uluslararası finans piyasalarındaki kurtarma operasyonları daha yüksek maliyetler olarak piyasalara geri dönecek. Son çeyrekten itibaren toparlanması beklenen piyasalar 2009'da da enflasyon baskısıyla karşı karşıya kalacak. Kilit rolü ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımları belirleyecek" dedi. AKP kapatma davası, Ergenekon suçlamaları gibi iç dinamiklerle Türkiye piyasalarının gelişmekte olan ülkeler arasında bir miktar da olsa geride kaldığına dikkat çeken Güneri, zaten piyasalar tarafından satın alınan siyasi gerginliğin özellikle dolar kuru üzerinde önemli bir baskı oluşturmadığına, ancak erken seçim ve/veya seçimlerden koalisyon çıkmasının piyasalar açısından en önemli risk olduğuna işaret etti. Artan enerji ve gıda fiyatlarının merkez bankaları üzerinde önemli bir baskı oluşturduğunun altını çizen Güneri, bankaların enflasyon odaklı hareket edeceklerini ve Fed'in faiz artırımlarının kaçınılmaz olduğunu da dile getirdi.

PETROLE DAYALI ÜRÜN HAZIRLIĞI
Petrol ve emtia fiyatlarının uzun dönemde artmaya devam etmesinin beklendiğini söyleyen Finans Portföy Genel Müdürü, hisse senedi piyasalarının da finans krizinden önemli ölçüde olumsuz etkilendiğini ve krizde henüz dibe vurulmadığını kaydetti. Türk Lirası faizinin hızlı şekilde yükseldiğini bildiren Güneri, yatırımcılara lirada kalmalarını tavsiye etti. Uzun dönemde hisse senedi piyasası için alım zamanı olduğunu savunan Güneri, yatırımcıların kriz dönemlerinde ağırlıklı olarak sabit getirili kıymetleri tercih ettiklerini anımsattı.