kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Eşref çok zor

ALİ ERDOĞAN
"78.50'yi geçemezsem Pekin'e gitmem" diyen çekiçte olimpiyat 3.'sü Eşref Apak, 25 günde 4 kilo verip, 71'den 75 metreye kadar çıktı ama hâlâ hedefinin uzağında..
Atina Olimpiyatları'nda çekiçte bronz madalya kazandıktan sonra düşüşe geçen milli atlet Eşref Apak, Pekin Olimpiyatları'na Erzurum'da hazırlanıyor. Ancak Apak'tan gelen mesajlar hiç iç açıcı değil. 9 Temmuz'da SABAH'a "78.50 (olimpiyat barajı) metreyi geçemezsem Pekin gitmeyeceğim" açıklamasını yapan Eşref, kilo verip hızlansa da, çekici en fazla 75 metreye atabildi. Atina'da 105 kilo olduğunu ifade eden Apak, "2005'te 117 kiloya çıktım ve hızımdan kayıp yaşamaya başladım. Şimdi kilo vermeye çalışıyorum" dedi.

EN İYİ ATIŞI 75 METRE
Son olarak Avrupa Milletler Kupası'nda çekici 71 metreye atan Apak, kontrollar sonucunda fazla yağlı bulundu ve yan gövde kaslarının zayıf olduğu tespit edildi.
Apak, ayrıca Dr.Ziya Kuruç tarafından bir hafta boyunca terapiye alındı ve geleceğe yönelik kaygı, korku ile uyku bozukluğu ortaya çıktı. GSGM'nin gönderdiği 6 fizyoterapist tarafından bakıma alınan ve uygulanan diyetle 25 günde 4 kilo veren Apak, çekici de 4 metre fazla attı: 75 metre. Ancak 78.50'lik olimpiyat barajına ulaşamadı.