kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

KEY'de ödeme takvimi belli oldu

KEY'de ödemeler 28 Temmuz'da başlıyor. TC Kimlik Numarası'nın son iki rakamına göre yapılacak ödemeler numarası 00-08 arasındakilerden başlayacak. Son ödeme 8 Ağustos'ta..
Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesi kapsamında hak sahiplerine yapılacak ödemenin takvimi ilan edildi. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Ziraat Bankası tarafından belirlenen ödeme takvimine göre, TC kimlik numarasının son iki rakamı 00-08 olan hak sahiplerine 28 Temmuz Pazartesi günü, son rakamı 10-18 olan hak sahiplerine ise 29 Temmuz Salı günü ödeme yapılacak. Ödemelerin, 8 Ağustos Cuma günü tamamlanması öngörülüyor. Listeler, Resmi Gazete'de 28 Temmuz 2008'den itibaren ilan edilecek. Emlak Konut GYO'nun internet sitesinde de aynı tarihten itibaren KEY ödemelerine ilişkin www.keyodemeleri.com adlı adresinden sorgulama yapılabilecek. KEY alacaklıları ödeme miktarını internet sitesinden kimlik ve sosyal güvenlik numaraları ile öğrenebilecek. Eğer hak sahibi ödenecek rakama itiraz etmezse, ödeme tarihleri doğrultusunda Ziraat Bankası şubelerinden, TC kimlik numarası ibraz ederek alacak. Bireysel ödeme için Ziraat Bankası şubelerine başvuran hak sahiplerinin, TC kimlik numarası ile birlikte nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport ile başvuru yapmaları gerekiyor. Sosyal güvenlik numarası ile ödeme yapılmayacak. Ziraat Bankası'nda hesabı olan banka ATM'lerinden, sıra beklemeyecek ilk günden itibaren parasını çekebilecek. Sorgulamada adı olmayan, ödenen rakama itiraz edecekler 3 ay içinde öncelikle çalışmış oldukları kurumlara, sonuç çıkmazsa sosyal güvenlik kurumuna başvuracak.

500 YTL'LİK RESMİ GAZETE
Bu arada Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletme Müdürü Ramazan Sakça, listeleri, 27 Temmuz Pazar günü mükerrer Resmi Gazete'de yayımlamayı öngördüklerini bildirdi. Listelerin her biri 2 bin sayfadan, 80 veya 90 cilt halinde basılacağını anlatan Sakça, gazetenin fiyatının sayfa sayısına göre 500 YTL ile 562.5 YTL arasında olacağını kaydetti.