kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Binlerce kişi portatif sandalyeleri ile bambu ve kumaş tentelerin altında kağıt oynayıp, piknik yaparak vakit geçirirken, yeni dostluklar da kurdular ve kuyruk büyük bir partiye dönüştü.

Bilet için 45 saat!

Pekin'de son 10 bin olimpiyat bileti için binlerce Çinli kuyruğa girdi. İlk sırada yer kapan Yonghe, çarşamba öğleden sonra girdiği kuyrukta 45 saat bekleyip, cuma sabaha karşı biletini aldı..
Pekin'de daha önce 3 kez kura ile satılan 250 bin olimpiyat biletinin ardından kalan 10 bin bilet için yapılacak son satış yine büyük ilgi gördü. Mutlaka bir olimpiyat bileti isteyen ve kuyrukta ilk sırayı kapan Xu Yonghe de şemsiye ile korunduğu boğucu sıcakta, tozlu bir sokakta 45 saat bekleyip amacına ulaştı. Çarşamba günü öğleden sonra kuyruğa giren ve 45 saat bekledikten sonra TSİ ile Cuma sabaha karşı 01.00'de biletini alan Xu, kendisine biletini satıp satmayacağını soran AP muhabirine, "Bunu düşünme bile. Cesedimi çiğnemen lazım" cevabını verdi. Tanesi 15 $ ile 117 $'a satılan biletler için sırada bulunan ama 'Başım derde girer' diyerek ismini vermek istemeyen bir Çinli, "Patronuma bilet almak için sıradayım" dedi. Öte yandan Irak, IOOC tarafından olimpiyattan men edildi,