kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tecavüzcülerin celladı olmak isterdim!

MEHMET ÇALIŞKAN - MAGAZİN
Kadir İnanır, 'Kambur Bayram' tiplemesiyle kamera karşısına geçtiği 'Son Cellat' filminde bir celladı oynadı. Usta oyuncu, "Tecavüzcülerin celladı olmak isterdim. İnsanın o suçu işleyeni boğası geliyor" dedi..
Kadir İnanır, sanat hayatının 39'uncu yılında, 110'uncu sinema filmi olan 'Son Cellat'ta; çürük dişli, kambur, cahil ve ezik bir cellatı canlandırdı. Çekimler sırasında vefat eden Ali Zebil'in kızı Gülşah Zebil'in yapımcılığında Şahin Gök tarafından yönetilen 'Son Cellat'ta başrol oynayan Kadir İnanır, "Bu filmdeki rolümde ödüllerin en büyük adayıyım. Ödüllerin adı 'Kadirizm' olacak" dedi.

DERİNDEN ETKİLEYECEK
Kadir İnanır, 10-19 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 45. Altın Portakal Film Festivali'nde ilk kez izlenecek 'Son Cellat'la ilgili şunları söyledi: "Ali'nin (Zebil) en büyük hayali bu filmdi. Yıllardır çekmeyi düşünüyordu. Ne yazık ki filmi izleyemeyecek. Biz Ali'nin anısına bu filmi en iyi şekilde çekip tamamladık. İzleyiciler son yıllardaki en iyi filmi izleyecek. İddia ediyorum bu film konusu, oyunculukları ve görüntüleriyle herkesi derinden etkileyecek. Bu sezon ödüllerin adı Kadirizm olacak." İdam cezalarına karşı olduğunu sık sık dile getiren Kadir İnanır, tecavüzcüler konusunda çelişkide kaldığını belirterek, "Allah'ın verdiği canı Allah alır ama öyle suçlar var ki insanın o suçu işleyen insanı boğası geliyor. Tecavüzcüler asla affedilmemeli" dedi. Usta oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

AF DIŞI BIRAKILSINLAR
"Allah aşkına bir daha genel af ilan edilirse, yönetimdeki hükümetten rica ediyorum; tecavüzcüler kapsam dışında bırakılsın. Bir önceki genel afta gördük. Afla dışarı çıkan tecavüzcüler birçok kadının canını daha yaktı. Gencecik bir öğretmene annesinin gözü önünde tecavüz edip öldürdüler. Yiten çiçek gibi bir hayat, kaybolan bir anne ruhu! Bunlara neden olan tecavüzcülerin celladı olmak isterdim."
Haberin fotoğrafları