kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bütün alay biliyor bir tek o habersiz

HABER MERKEZİ
Dönemin Trabzon Alay Komutanı Albay Öz, hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. Oysa tüm astları "cinayet bilgisini kendisine ilettik" demişti..
Hrant Dink suikastının gerçekleştiği 19 Ocak 2007 tarihinde Trabzon'da İl Jandarma Alay Komutanı olan albay Ali Öz, dün Bursa'da hâkim karşısına çıkarak tanık olarak ifade verdi. Tüm sorulara "Tanımıyorum" ve "Hatırlamıyorum" şeklinde yanıt veren Öz, birlikte çalıştığı uzman çavuşlar, astsubaylar ve yüzbaşı tarafından, Dink'in öldürüleceği bilgisinin kendisine iletilmesine rağmen konuyu kapatmakla suçlanmıştı.

İLK TUNCEL ÇÖZÜLDÜ
Albay Öz'ün ismini gündeme getiren süreç, cinayetin katil zanlısı olarak Ogün Samast'ın yakalanmasıyla başladı. Telefon görüşmelerinden yola çıkan polis azmettirici olarak Yasin Hayal ismine ulaştı. Hayal'in 24 Ekim 2004'de Trabzon'da McDonald's'a bomba koyarak altı kişinin yaralanmasına sebep olduğu ortaya çıkınca aynı olayda adı geçen Erhan Tuncel de yakalandı. Azmettirici olmadığını, Emniyet'e muhbirlik yaptığını iddia eden Tuncel, Dink'e suikast düzenleneceği bilgisini de Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne polis istihbarattan Muhittin Zenit kanalıyla 17 kez ilettiğini söyledi. Ardından Hayal'in eniştesi JİTEM muhbiri Coşku İğci de Hayal'in Hrant Dink'i öldürmeyi planladığını Trabzon Jandarması'na bildirdiğini açıkladı. İğci'nin ihbarını yaptığını söylediği astsubay Okan Şimşek ile uzman çavuş Veysel Şahin bilgiyi üstlerine aktardığını söyledi. Açılan davada tanık olarak ifade veren istihbarat yüzbaşı Metin Yıldız da, kendisine ulaşan bütün bilgileri üstü olan Ali Öz'e ilettiğini, ancak Öz'ün gereken işlemleri yapmadığını söyledi. Böylece tanık olarak Öz'ün ifadesine başvuruldu. Öz, önümüzdeki tarihlerde Trabzon'da yapılacak mahkemede görevi ihmalden sanık olarak yargılanacak.