kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mermiyi su gibi akıttılar

Hüseyin KAÇAR SABAH
Kato Dağı eteğindeki Süryani düğününde altı gün boyunca otomatik tüfekler susmadı. Düğünde çifte 390 bin YTL takıldı..
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinin Kuzey Irak sınırına 40 kilometre mesafedeki Kato Dağı eteğinde bulunan Cevizağacı köyünde Süryani çiftin 6 gün süren düğünlerinde BKC, M-16 ve Kalaşnikof silahlarla sık sık havaya ateş açıldı. 20 yaşındaki damat Mecit ile 19 yaşındaki gelin Estel Yaramış'a 390 bin YTL değerinde para katıldı.

70 KOYUN KESİLDİ
Bölgedeki olaylar nedeniyle Irak sınırındaki Beytüşşebap'taki evlerini yaklaşık 20 yıl önce terk edip Avrupa'nın çeşitli ülkelerine yerleşen Süryaniler, aynı zamanda akraba olan Mecit (20) ve Estel Yaramış çiftinin düğünü için köylerinde bir araya geldi. Operasyonların sürdüğü Kato Dağı eteklerindeki Irak sınırına 40 kilometre uzaklıktaki Cevizağacı köyünde yapılan düğün, 6 gün 6 gece sürdü. Rüya gibi düğüne, bölgede korucu olan "Ertoşi", "Gevran" ve "Jirki" aşiretinin önde gelen isimleri de katıldı. Düğün sırasında BKC ağır makineli silahların yanı sıra, M-16 ve Kalaşnikof otomatik silahlarla sık sık havaya ateş açıldı. Düğünün yapıldığı alanın dışında evlerin damlarından da sürekli havaya ateş açıldı. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı düğünde davetliler için 70 küçükbaş hayvan kesildi. 1 ton pirinç, 1 ton salatalık ve domates, 4 bin ekmek, 40 kilo çay ve 5 bin şişe su ile kola tüketildi. 10 kazanda aşçılar tarafından pişirilen düğün yemeği yaklaşık 10 bin kişiye dağıtıldı. Düğünde gelin ile damada YTL, Euro ve dolar olmak üzere toplam 390 bin YTL değerinde para takıldı. Kiliseye çevrilen bir çadırın içinde kıyılan nikâh yaklaşık 3 saat sürdü. Midyat Deramer Kilisesi Papazı İshak Ergün ile 12 yardımcısı tarafından yapılan dini ayinle Mecit ve Estel Yaramış'ın nikâhı kıyıldı.

TRABZON'DA 3 YARALI
Trabzon'un Maçka ilçesinde, bir düğünde tabancayla havaya ateş açılması sonucu 2'si çocuk 3 kişi yaralandı. Temelli köyünde oturan Muhittin Sağır'ın, oğlu Mustafa Sağır için evinde düzenlediği düğün sırasında, kimlikleri henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce tabancayla havaya ateş açıldı. Açılan ateş sonucu, evin önünde oturan Emirhan S. (9), Orhan A. (9) ve Ahmet Sağır (40) ayaklarından yaralandı. Jandarma yetkilileri, olay yerinde çok sayıda boş kovan bulunduğunu, yaralanmalara neden olan kurşunların kimin silahından çıktığının belirlenmesine çalışıldığını kaydetti.
Haberin fotoğrafları