kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Koç grubu 'Ülkem İçin' 700 bin fidan dikecek

Koç Topluluğu, "Ülkem İçin" projesi kapsamında bu yıl topluluk şirketleri, çalışanları, bayileri ve tedarikçilerinin bağışlarıyla 7 bölgedeki 7 ormanda 700 bin fidan dikecek..
Koç Topluluğu, kurucusu Vehbi Koç'un "Ülkem varsa, ben de varım" ilkesinden hareketle 2006'da başlattığı "Ülkem İçin" projesi kapsamında, bu yıl 7 ayrı bölgede 7 orman oluşturuyor. Topluluk şirketleri, çalışanları, bayileri ve tedarikçilerinin bağışlarıyla hayata geçirilen proje çerçevesinde Türkiye'nin dört bir köşesine 700 bin fidan dikilecek.

3.5 MİLYON YTL
Yaklaşık 3.5 milyon YTL tutarındaki projenin tanıtımı için Çevre ve Orman Bakanlığı'nda bir basın toplantısı düzenlendi. Koç Topluluğu'nun 80'inci kuruluş yıldönümü çerçevesinde 2006'da hayata geçirdiği "Ülkem İçin" projesinde bu yıl ana tema "çevre" olarak belirlendi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, faaliyet gösterdikleri her alanda çevresel standartları sürekli geliştirdiklerini söyledi. 387 yerel proje ile "Ülkem İçin"in kısa zamanda Türkiye'nin en yaygın ve geniş katılımlı sosyal sorumluluk projesi haline geldiğini belirten Koç, "Bir milli seferberlik ruhuyla yola çıktık ve yurdumuzun dört bir köşesine 700 bin fidan dikerek, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için çok önemli bir adım atmak istedik. Ne mutlu ki hedefimize ulaştık. 700 bin fidanı doğaya ve yarınlarımıza armağan ediyoruz" dedi. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ise Koç Topluluğu'nun çevre konusundaki duyarlılığının çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Kendilerine bu duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz. Dileriz pek çok holdinge örnek olur" dedi. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla 2008-2012 yıllarında ağaçlandırma ve erozyon kontrolü projesini başlattıklarını anımsatan Eroğlu, bu çerçevede 2 milyon 300 bin hektarlık alanı ağaçlandırmayı hedeflediklerini söyledi. Eroğlu, "Sayın Mustafa Koç'tan bir söz istiyoruz. Ürettikleri her araç için 10 fidan dikmelerini istiyoruz" deyince Koç, yönetim kurulunda konuyu değerlendireceklerini söyledi.