kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Beyrut'ta, Çörek ve Silah Cafe'de kamuflaj tavuk yok satıyor!

Lübnanlı girişimci Yusuf İbrahim Beyrut'ta açtığı fastfood restoranında sunduğu 'taarruz mönü' ile satış rekorları kırdı. Yeni şubeler Körfez Ülkeleri'nde açılacak..
Lübnan'ın Başkenti Beyrut'ta açılan fastfood restoranı farklı tarzıyla görenleri hayrete düşürüyor. Çörek ve silah anlamına gelen 'Guns and Buns' adını taşıyan restoranda mönüden mekâna, yiyeceklerden personelin kıyafetlerine kadar her şey savaşı ve çatışmaları çağrıştırıyor. Öyle ki 'taarruz mönü" adını taşıyan yemek seçenekleri arasında en çok satılan ürünün 'kamuflaj tavuk" adında bir hamburger olduğu belirtiliyor. Tamamen askeri üniformalı personelin hazırladığı yiyecekler yine kamuflaj renklerinin hâkim olduğu tabak, çatal kaşık ve peçetelerle servis ediliyor. Daha hafif bir mönü isteyen ise ızgara 'roketatar piliç', 'direniş mercimek çorbası' veya 'sniper steak' de isteyebiliyor.

SİPER GİBİ MEKÂN
Kum torbalarının ardında yemek yiyen müşterilerin en çok tercih ettiği tatlının ise "Muhalif elma üzerine dondurma" olduğu belirtiliyor. Restoranın sahibi olan 27 yaşındaki Yusuf İbrahim, Hizbullah'ın hâkim olduğu Güney Beyrut'ta bulunan mağazasına çok sayıda Hizbullah üyesinin de geldiğine işaret ederek, "Onların tercihleri büyük boy 'B52 hamburger' ile 'parça tesirli patates kızartmamız oluyor' dedi.