kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Beni tanımayanlar burnu büyük biri sanıyor!

BURAK KUT
* Size teklif nasıl geldi?
Nurcan (Karaca) Hanım vasıtasıyla geldi. Daha önce kendisiyle tanışmıyorduk ama tanışmamız gerekirmiş. Bunu tanıştıktan sonra fark ettik. Sebebi ise benim akademik kariyerim içerisinde müzikal solistliği var ve küçük yaşlardan beri yapıyorum. O yüzden müzikalle ilgili bir iş olduğunda akla geliyorum ama biz hiç biraraya gelmemişiz. Beni yakından tanımayanlar genelde kolay kolay projeleri kabul etmeyen, kabul etse de istekleri fazla biri gibi algılıyorlar. Bu onların bana söylediği tabii ki...

ŞIMARIKLIĞI SEVMEM
* Sizi burnu büyük ve snop biri gibi mi görüyorlar?
Beni bilen bilir. Böyle bir durum yok ben kendi halinde biriyim. Bunu dikkat çekmek için söylemiyorum. Bu tekilfi almak tabii ki benim çok hoşuma gitti. Ben genelde kişisel projeler yapan biriyim. Çok fazla projelerin içinde yer almıyorum ama bu projede çok sevdiğim isimler var. Ayrıca farklı bir deneyim olacak benim için... Daha önce müzikal konserleri verdim. Operalarda, söyledim. Bu alanda geniş bir repertuvarım var. Yıllar sonra şimdi aynı heyecanı yaşıyorum.

* Peki sizin projeye başlamadan ne gibi istekleriniz oldu?
Ben böyle anılan biri değilim! Onu latife yapmak için söyledim. Herkesin isteği de olabilir. Herkesin beslenme şekli vardır, rahatsızlığı vardır. Ben buna değil şımarıklığa karşıyım. Benim için önemli olan kafam rahat olsun. İnsanlarla iyi geçinen biriyim. Ortak bir beğeni olduğu zaman ki, herkes bu işi çok severek yapıyor. İnsanlar böyle konserler olsun istiyor.

* Müzikalde size bayağı iş düşecek gibi görünüyor. Queen'in parçalarından söyleyeceksiniz...
Evet. Queen'in dünyaya tanıttığı birkaç şarkıyı söyleyeceğim. Benim için özel tarafı 15 yıl önce seslendirdiğim ve Türkiye birincisi olduğum bir eseri söyleyeceğim. 'Bohemian Rapsody' yüzyılın eseri diyebilirim.

TAKLİTÇİ DEĞİLİM!
* Bu eser bilinçli bir tercih miydi?
Birazcık benim de seçimim. 'Rock On Broadway' olduğu için o müzikallerin içinden ben 'We Will Rock You' müzikalini tercih ediyorum. Çünkü hem benim ses rengime hem de müzik zevkime çok uygun... Meyra ile bir düet yapacağız.

* Bu şarkının Freddie Mercury'i bile zorladığı söyleniyor...
Ben yaparken gayet kolay yapıyorum. Asla Freddie Mercury gibi söylemek ya da onun gibi durmak iddiasında değilim! Çalışırken de eseri notasından analiz edip, kendi yorumumu bulup, o şarkıyı farklı solistlerden de dinlemeyi seviyorum.