kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BU MASADA OTURACAKLARDI... Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ile Kara Kuvvetleri Komutanı Başbuğ için askerler, denizdeki balıkçı teknelerinde konuşlandı. Zodiac botlar ve helikopterlerle çevre kontrol altına alındı.

Bodrum yemeği son anda iptal

Öner ÖNGÜN MAGAZİN
Bodrum'da bir araya gelmek isteyen Büyükanıt ve Başbuğ için havadan helikopterler, denizden sahil güvenlik denetim yaptı. Haberin hızla yayılması üzerine rezervasyon iptal edildi..
Bodrum'da tatil yapan ve görevini önümüzdeki ay devredecek olan Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ, geçtiğimiz cuma akşamı Terassu Otel'in içindeki Mey Restaurant'a gitmeyi planladı. Bu kararın ardından iki gündür Bodrum Türkbükü ve Hebil koylarında sıkı güvenlik tedbirleri görülürken, sivil askerler ve sahil güvenlik bölgeyi kontrol altına aldı. Havadan helikopterler denizden ise balıkçı teknesi ve zodiac'lar, koylar ve komutanların yemek yiyecekleri restoranın çevresinde konuşlandı.

ADAYA TÜRK BAYRAĞI
Ancak planlanan akşam yemeği son anda iptal edildi. Yemek haberinin birçok yerde duyulması nedeniyle rezervasyonun iptal edilerek ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi. İki gündür Terassu Otel, sivil görevliler tarafından denetlenirken, helikopterler ve hücumbotlar da gün boyunca Türkbükü koylarında dolaştı. Diğer taraftan komutanların yemek yemeyi planladığı Mey Restaurant'ın tam karşısındaki küçük adaya da Türk bayrağı dikildi. Balıkçı teknelerine yerleştirilen askeri personel ile zodiac ve jet-skilerle etrafı kontrol altında tutan görevliler de hazırlıkları gizlilik içinde sürdürmeye çalıştı.