kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Saldırganlar, traktörde uyuyan Mustafa ve Rabia Timurtürkan'ı (solda) öldürdü. Ömer Timurtürkan ise yaralandı. (Sağda)

Uzun namlulu silahlarla sınır ötesi namus baskını

Mehmet YILDIRIM ŞANLIURFA
Şanlıurfalı Timurtürkan, âşık olduğu Suriyeli akrabalarının kızını kaçırdı. Önceki gece sınırı geçen kızın ailesi Timurtürkan'ın evini bastı. 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı..
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin Akyaprak mezrasında yaşayan ve işi nedeniyle sık sık Suriye'ye giden Ali Timurtürkan (23), Şam'da oturan ve annesinin kuzeni olan Şirin'e (20) âşık oldu. Genç kız da aşkına karşılık verince ailesini Şam'a gönderip Şirin'i istetti. Ancak aile olumsuz yanıt verdi. Ailesine Ali'yi sevdiğini anlatamayan Şirin, bir müddet sonra Şam'a giden Ali Timurtürkan'la Türkiye'ye kaçtı.

KATLİAM YAPTILAR
Uzun süre saklanan iki genç, bir süre önce, aileler arasındaki husumetin tatlıya bağlanabileceği düşüncesiyle Suriye'deki aileyi arayarak evlendiklerini bildirdiler. Ancak Şirin'in ailesi, evliliği onaylamadıklarını ve kızlarının teslim edilmesi halinde bu davadan vazgeçeceklerini, aksi takdirde kan döküleceğini bildirdi. Ama Timurtürkan ailesi de kızı iade etmeyi kabul etmedi. Bunun üzerine 03.00 sıralarında sınırı geçen Suriyeli aileden bir grup, sınıra 300 metre mesafedeki Akyaprak mezrasına geldi. Yüzlerini poşularla kapatan saldırganlar, Timurtürkan ailesinin oturduğu evin önündeki traktör römorkunda uyuyan Timurtürkan ailesine uzun namlulu silahlarla kurşun yağdırdı. Saldırganlar, tekrar sınırı geçerek kayıplara karıştı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, Ali Timurtürkan'ın ağabeyi Mustafa (25) ve ablası Rabia'nın (32) hayatını kaybettiğini, anne Şemse ve küçük kardeş Ömer Timurtürkan ile Berfin Binici'nin yaralandığını tespit etti. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, anne Şemse Timurtürkan'ın hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Saldırı sırasında Ali Timurtürkan ile eşi Şirin Timurtürkan'ın evde bulunmadığı öğrenildi.