kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
A.Ş., babası Yakup Ş. ile.

Anne cesedi başında iki gece bekledi

İlhan DEMİRCİOĞLU TOKAT
64 yaşındaki zanlı, bilezikleri için anne ile oğlunu darp etti. Ölü numarasıyla kurtulan çocuk, annesinin cesedine sarılıp, uyudu..
Tokat Erbaa'da Ziyaeddin Eren adlı kişi, mantar toplamak için ormana götürdüğü akrabası olan anneoğulu odunla vurarak darp etti. Anne Fatma Ş. olay yerinde hayatını kaybederken, oğlu 8 yaşındaki A.Ş. ise 'ölü numarası' yaparak kurtuldu. Öldü diye anne ve oğulun üzerini çalılarla örten 64 yaşındaki zanlı, kadının kolundaki 6 bilezik ve cep telefonunu alarak kaçtı. Annesinin cesediyle 2 gece boyunca ormanda yaşayan küçük çocuk, su içmek için etrafta dolaştığı sırada tesadüfen yoldan geçen orman işletme müdürlüğü ekipleriyle karşılaştı. Şoka girdiği öğrenilen ve kulağından yaralı olan küçük çocuğun ifadesi üzerine jandarma olay yerine gittiğinde üzeri çalılarla örtülü cesetle karşılaştı.

İTİRAF ETTİ, TUTUKLANDI
Daha sonra zanlı Erbaa ilçe merkezinde gezerken yakalandı. Suçunu itiraf eden Ziyaeddin Eren, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ölen kadının cenazesi Zoğallıçukur köyünde toprağa verilirken, olayı duyan eşi Yakup Şahin, Erbaa'ya geldi. Zanlının ağaç tüccarı olduğu ve çevresine 15 bin YTL borcu olduğu ve bu nedenle olayı gerçekleştirdiği öne sürüldü. Ormanda annesinin cesediyle 2 gece kalan küçük A.Ş., "Arabadan iner inmez annemle bana odunla vurmaya başladı. Ben annemin kucağında yere düştüm. Ölü numarası yaparak elinden kurtuldum. Annem konuşmayınca öldüğünü anladım. Gece olduğunda çok korktum. Annemin cesedine sarılıp, yattım" şeklinde konuştu.
Haberin fotoğrafları