kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kayahan

Besteciye cebimden para vermek zorunda değilim

* Kayahan ile aranızda uzun süredir devam eden dava aleyhinize sonuçlandı... 'Bu şarkıları sahnede söylemeyeceksin' diyerek açtığı dava, acaba benim mi yoksa dinleyenlerin mi aleyhine sonuçlandı? Yargıya saygım sonsuz ama benim o şarkıları tanıtmak için verdiğim emek hiçe sayıldı. Kayahan'ın hiç tanınmadığı bir dönemde yorumumu ve sesimi kullanarak kendisinin şarkıları için çaba gösterdim. Ne yazık ki işin vicdani yanı atlandı.

BEN TELİF ÖDEDİM

* Kayahan, 'Hiçbir şekilde söyleyemez'den 'Telifini versin söylesin'e döndü. Şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz? Evet, 'Telifini ödesin, okusun' gibi demeçler veriyormuş. Bu tamamen palavradır. Telifleri meslek birlikleri toplar ve bestecisine verir. Ben besteciye cebimden nakit para ödemek zorunda değilim. Ben zaten meslek birlikleri yokken 17 yıl boyunca vermek zorunda olmadığım halde teliflerini verdim. Kim sahnede söylediği şarkının sahibine telif vermiş? Ben verdim!

KARARA İTİRAZ ETMEM


* Sonra ne oldu peki? 'Nilüfer'i ben yarattım, onun bütün şarkılarını ben seçerim, aranjörlerine kadar ben karar veririm' diyerek yaptığı açıklamayla beni kuklaya çevirmeye çalışması aramızdaki ipleri kopardı. Bu nedenle de zaten ödemek zorunda olmadığım paraları kestim. Benim vicdanım bu konuda çok rahat. Kendisiyle baş başa kalabilirse 25 yıllık arkadaşlığımıza baksın. Kimsenin onu tanımadığı dönemde onun arkadaşı olduğum dönemleri hatırlasın.

* Kayahan şarkılarını söylemeyecek olmanız, kariyerinizde ne gibi değişikliklere yol açar? Sizce kariyeriniz bu durumdan nasıl etkilenir ? Benim kariyerime hiçbir zararı olmaz, hiçbir değişikliğe yol açmaz. Çünkü ben kendisinin şarkılarını seslendirmeden önce bir Nilüfer'dim. Benim şarkılarını seslendirmem bestecilerine yarar sağlar. Benim hukuksal olarak karara itiraz hakkım var. Avukatım çok ısrar ediyor ama ben bunu istemiyorum. Kendisi yeniden benim bir anlaşma yapmamı istiyor ama artık benim için çok geç.