kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Şafak Çorbası
Domatesleri yıkayın, kendi suyu ile 10 dakika pişirip robottan geçirin. Yağla unu kavurun, salça ilave edip 5 dakika daha kavurun. Et suyunu ilave edip 10 dakika kaynatın. Servis yapmadan önce yumurta ile sütü çırpın yavaş yavaş ilave edip bir taşım daha pişirin.

MALZEMELER
*
1 kg. domates
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 çorba kaşığı un
* 500 gr. Süt
* 500 gr. et suyu
* 2 yumurta sarısı
* 1 yemek kaşığı margarin

Rokoko
Kremşanti sütle çırpılır, içine dövülmüş fındık ve tadelle ufalanır. Bisküvi kırılır, meyve şekerlemesi konur, karıştırılır. Yuvarlak kaseye yarısı konur, bastırılır. Yarısına bir kaşık kakao karıştırılır, üstüne konur. Buzlukta bir gece bekletilir. Servis tabağına ters çevrilir. Sos dökülüp servis yapılır. Sos: 1/2 su bardağı şeker, bir kaşık nişasta, bir yumurta sarısı, bir kaşık kakao, bir bardak süt, vanilya pişirilir. Pastayla servis yapılır.

MALZEMELER
*
2 paket kremşanti
* 1 paket fındık
* 2 adet tadelle
* 1 kaşık mısır nişastası
* 1 çorba kaşığı kakao
* Biraz meyve suyu şekerlemesi
* 1 paket fındıklı bisküvi

Mercimek pilaki
Mercimeği haşlayıp süzün. Soğanı zeytinyağında soteleyin. Mercimeği koyup, üzerini geçecek kadar su ilave edin. Şeker, tuz, havuç, kereviz, salça ve samısağı ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Limon suyu sıkıp, maydanoz serpip servis yapın.

MALZEMELER
*
2 su bardağı yeşil mercimek
* 1 adet havuç (küp doğranmış)
* 1 adet kereviz (küp doğranmış)
* 2 adet soğan (yarım ay doğranmış)
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 2 diş sarmısak
* 1 adet kesme şeker
* 1 adet limon suyu
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı