kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Kadın ile erkek arasında 'cinsel uyum' şart mıdır?

Bence cinsel uyum bir insanın yaş dönemi gibidir. Yani sabit değil, değişkendir. Zaman içinde cinsellikte ne kadar bilgi sahibi olursanız, cinsel uyum konusunda da o kadar bilge bir kişi olursunuz.
Çok yakında görücü usulü evlilik yapacağım. Bu yüzden de bazı korkularım var. Bu korkularımın en büyüğü ise şu: Şayet evleneceğim erkekle aramda cinsel uyum yoksa o zaman ne yapacağım? Kadın ve erkek arasında cinsel uyum acaba nasıl sağlanır? (Deren Z.)

İlk önce şunu söylemek isterim ki, 'görücü usulü!' evlilikleri asla küçümsemiyorum. Hatta görücü usulü evlenen insanlara, 'modern görünümlü insanlar!' gibi dudak büzmüyorum. Çünkü ben gayet iyi biliyorum ki, görücü usulü evliliklerde insan onuru yüceliğini korumaktadır. Asıl 'çöpçatan usulü!' evliliklerde insan onuru hiç bu kadar rencide olmamıştı. Üstüne üstlük çöpçatan şirketlerine para kaptırıyorsunuz. Gelelim asıl meselemize! Kadınla erkek arasında cinsel uyum şart mı?

CİNSEL UYUM YAŞ İŞ!
Biliyorum; bu soruya hepiniz birden "Elhamdülillah şarttır!" cevabını verdiniz. Doğru da ettiniz! Ama gelin görün ki size şu soruyu sormadan da geçemeyeceğim: "Hangi özellikteki insan cinsel uyuma daha yatkındır?" Siz bu sorumun cevabını düşünürken, ben de bildiklerimi yazayım. Bence cinsel uyum bir insanın 'yaş dönemi!' gibidir. Yani sabit değil, değişkendir. Zaman içinde cinsellikte ne kadar bilgi sahibi olursanız, cinsel uyumunuzda da o kadar 'bilge kişi!' olursunuz. Ama 'bilge kişi!' olmak sizi o yaştan sonra mutlu bir insan yapmaya yetmez. Peki neden? Kırk yaşın üzerindeki kadınları bir düşünün! Bu yaştaki kadınlar cinsel uyum açısından en iyi dönemlerindedir. Fakat kırk yaşın üzerindeki erkekler bu yönlerini görmezler. 'Bir alt kümeye!' göz dikerler. Otuz yaş altı taze beden sahibi kadınların peşinden giderler. Kırklı yaşlardaki kadınlar da yirmi beş yaşındaki erkekleri arzularlar. Ama onlar kocaları gibi alt kümeye düşemediği için cinsel ruhu ölmüş 'üst küme erkeklere!' mecburen takılırlar. Sonuç; evliliğinde cinsel uyumu kim yakalamış ki siz de yakalayasınız! Cinsel uyumun huzuruna bedeninizi kavuşturasınız!