kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Evli erkeklere tavsiyeler

Gerçek şu ki; 'Bir kadına derin bir sevgi duymak, erkeği evli bir insan yapar!' Bu sözün anlamından yola çıkarak bugünkü yazımda size her gün 'ölüp ölüp dirilen!' evli erkeklerin 'derin düşünce!' halleri üzerine kalem oynatacağım. Onlara 'damdan düşen!' bir ağabeyleri olarak birkaç tavsiyede bulunacağım. Ama ondan önce şu soruyu patlatacağım: "Bir erkeği mahveden iki şey nedir?" Siz bu sorunun cevabını inceden inceden düşünürken, ben de size sorduğum bu sorumun cevabını hemencecik yazayım. Fikrimin ince tomurcuğunu huzurunuzda patlatıp, şu cevabı yapıştırayım: "Bir erkeği mahveden iki şeyden biri 'bilgisayar!', bir diğeri ise 'kadınlardır!'

YAPMA BE ADAM!

Ben kadınları birazcık tanıyorsam şimdi beni 'kırk bir pare top ateşi!'ne tuttular. Arkasından da kulağıma şu sözleri çaldılar: "Yapma be adam! Erkeklerin bilgisayara olan düşkünlüğü bir tek onları değil, bizi de mahvetti! Bir de erkekler bilgisayarla yetinmeyip, kaçamak yaptıkları kadınlarla 'fındık, fıstık!' yiyip bizi ayar ettiler!" Vallahi ne yalan söyleyeyim! Böyle düşünen kadınlar yerden göğe kadar haklılar. Ama ben bugün size başka bir şeyden söz ediyorum. Evdeki kadının, evdeki erkeğe 'çektiği muamele!' den bahsediyorum. Onun için de lafı çok fazla uzatmayıp evli erkeklere naçizane şu tavsiyede bulunuyorum:

REZİL DEĞİL VEZİR OLUN!
BİR: Atasözümüz ne diyordu? 'Kadın adamı vezir de eder, rezil de!' Bence siz rezil olacağınıza, vezir olun! Evdeki kadının ilk günden defterini dürün! Dürün ki; sizi erkek bellesin! Evliliğinizin toprağını size belletsin!
İKİ: Şayet evlilik hayatınızda ipin ucunu ilk günden kaçırıp vezir değil de rezil olmuşsanız, boş yere hiç canınızı sıkmayın. Elinize bir tespih alıp 'Ya sabır!' çekin! Allah'ın bu dünyada sizi bir kadın eliyle imtihana tabi tuttuğunu unutmayın!
ÜÇ: Kral muamelesi görmek istiyorsanız, eşinize kraliçe muamelesi yapın! 'En az üç çocuğu!' kucağına verip, onu taçlandırın!
DÖRT: Az veren candan, çok veren maldan olurmuş! Siz de evdeki kadına az verip onun dırdırını çekmek yerine, malınızdan çok verip baş ağrısından kurtulun!
BEŞ: Karınızı aklınızla değil kalbinizle sevin! Çünkü işin içine akıl karışınca insanın cinnet geçirmesi içten bile değil!
ALTI: Her zaman karınıza vermeye hazırlıklı olun; ama ondan almayı unutun!
YEDİ: Karınızı her zaman dinleyin! Sakın ola ki konuşmayın!
SEKİZ: İnancınızı koruyun! Neye karşı mı? Vallahi onu ben de bilmiyorum. Bunu evlenmeden önce düşünseydiniz!