kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Helal süt emmiş aile kızı!

Bir gün kanepede oturuyordu. Dedim ki; "Babaanne, bu devirde helal süt emmiş aile kızı kaldı mı?" Babaanne, doksan iki yaşındaydı. Dedi ki: "Ah zavallı evladım! Sütçü süte su kattığından beri kızlarımız evlenince hanımefendi olabiliyorlar!" O günden sonra Türk erkeğinin 'eli yüzü düzgün; helal süt emmiş aile kızı!' arama macerasına kulak kabarttım. Babaannemin yukarıda yazmış olduğum sözünün üzerine gerçekçi gözlemler yaptım. Bu gözlemler sonucunda da şu gerçeği öğrendim ki; "Günümüzde geç evlenen erkekler ve kadınlar şehvete kul olmuşlar. Kavun, karpuz gibi olgunlaşıp yarılmaktan tarlada telef olmuşlar!"

DİĞER GERÇEKLER
Peki, yukarıda yazdığım şey ne anlama geliyor? Aynen şu anlama geliyor: "21'inci yüzyıl erkeği ve kadını artık geç evleniyor. Bu yüzden de birçoğu cinsel disiplini kaybedip, seks odaklı yaşıyor." 'Her çiçekten bal alırsın!' mantığına sahip erkeklerin karşısına, 'dalında taze açmış gonca gülüm!' mantığına sahip kadınlar çıkıyor. Bu tür ilişkilerin sonunda da erkek o kadınlardan bıkıyor, kadın ise tükenip zihinsel olarak kirleniyor. Önüne çıkan erkeğin 'seks oyuncağı!' oluyor. Kadın ve erkeğin evlilik yaşı gelince de hem kadınlar, hem de erkekler dumura uğruyor. Çünkü erkekler o saatten sonra seks oyuncaklarını bir kenara fırlatıp 'helal süt emmiş aile kızı!' arıyorken, kadınlar ise bu erkeklerin ikiyüzlülüğü karşısında küçük dillerini yutuyorlar. Ondan sonra da evleneceği erkeğe tuzak kurup, pusuya yatıyorlar. O zamana kadarki ilişkilerinde dinsiz olan erkeğin hakkından imanla geliyorlar. Peki, ne mi yapıyorlar?

HACI KIZI ROLLERİ
Hemen yazayım. O zamana kadarki yaşanmışlıkları kâr hanelerine yazıp, 'hacı kızı rolleri!' takınıyorlar. Çevrelerindeki bütün kadın arkadaşlarını 'iffetsiz!' olmakla suçlayıp, kendilerini 'iffetli kız!' gibi gösteriyorlar. Arkasından da kurdukları kapana basan kaz erkeklerin içler acısı halini görüp, içlerinden şu mısraları söylüyorlar: "Zamanında her çiçekten bal aldın/Şimdi gel gör ki onlardan birine kandın/Sonra da beni kendine helal süt emmiş aile kızı olarak aldın!" Sonuç: Bekarken aynı anda bin erkeğe fingirdeyen kadınlar evlenince 'hanımefendi!' takılırken, gerçek hanımefendi kızlar ise her önüne çıkan erkeğe fingirdemedikleri için koca bulamayıp, "Şimdi bu ne ola ki?" diye haklı olarak kendi kendilerine söyleniyorlar.