kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Çağrı Berk Onuk'un (sağda) ağabeyi Mehmet Fatih Onuk da yedinci oldu. Aile de, oğullarıyla gurur duyduklarını söyledi.

İkincilik yetmedi, bu yıl yine girip birinci oldular

Güngör KARAKUŞ Recai KÖMÜR Mustafa KAYA / SABAH
ÖSS'ye bu yıl, 2007'de dereceye girip yeniden şansını deneyen ve birincilik kazanan öğrenciler damgasını vurdu..
İLİŞKİLİ HABERLER
İkincilik yetmedi, bu yıl yine girip birinci oldular
ÖSS sonuçlarının açıklanması ile beraber gözler dereceye giren gençlere yöneldi. Bu yılın öne çıkan hikâyesi ise, geçtiğimiz yıl ikinci olup bu yıl yeniden sınava giren ve birincilik elde eden 2 öğrenci oldu. Geçtiğimiz yıl üniversite sınavında ikinci olan ve Amerika'da Princeton Üniversitesi'nde burslu eğitimine devam eden Çağrı Berk Onuk, ikinciliği hazmedemeyerek kendini ispatlamak için ÖSS'ye girdi ve Eşit Ağırlık 2 ile Sözel 2 puan türlerinde birinci oldu.

BİRİNCİ DE BU KEZ 2'NCİ
ÖSS'de birinci olma hayalini gerçekleştiren Onuk, "Geçen yıl 2. olduğumda daha iyisini yapabileceğimi düşündüm ve sınava tekrar girmek üzere hazırlandım. Amerika'da üniversitede okurken "online" olarak dershane ile çalışmaya devam ettim. Başarımın sırrı planlı çalışma. Bir daha sınava girmeyeceğim" dedi. Onuk ailesinin büyük oğlu Mehmet Fatih Onuk da yedinci oldu.

TEŞVİKLER İÇİN GİRDİ
Geçen yılın ÖSS sınavında eşit ağırlıklı bölümünde ikinci olarak Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimleri Uluslararası İlişkiler bölümüne giren 19 yaşındaki Murat Ahıskalı da dershanelerin verdiği teşviklerden faydalanmak için tekrar girdiği sınavda eşit ağırlık-2 ve İngilizce'de 1'inci olmayı başarırken, sayısalda ise 3'üncü oldu. Sözel-2'de ise 4'üncü oldu. Geçen yıl İngilizce'de 6'ncı Eşit Ağırlık-2'de ise 10'uncu olan Oğuzhan Atay ise bu kez eşit ağırlık-2 ve İngilizce bölümlerinde birinci, Sayısal- 1'de ise 3'üncü olmayı başardı. Geçtiğimiz yıl Sözel- 2 ve Fransızca dil puan türünde birinci olan ve Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde hem iktisat hem de matematik bölümlerinde eğitim gören Çağrı Sert ise, geçen yıl dershanesiyle yaşadığı sorunların aldığı birinciliği gölgelediğini söyleyerek, girdiği sınavda ÖSS Sözel-2 puan türünde ikinci olmayı başardı. Sert, "Birinci olmak istiyordum, o yüzden biraz buruk bir sevinç yaşıyorum" dedi.
Haberin fotoğrafları