kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Büyük Şeytan'la hatıra fotoğrafı

İran gazetesi Ahmedinecad'ın Irak ziyaretinde ABD'li komutanla hatıra fotoğrafı çektirdiğini yazdı. Şimdi bu komutanın kim olduğu soruluyor..
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın mart ayında Irak'a yaptığı tarihi ziyarette ABD'li komutanlarla hatıra fotoğrafı çektirdiği ortaya çıktı. İran'da yayımlanan İtimadı Milli gazetesinin haberine göre İran lideri, 'Büyük Şeytan' dediği ABD'nin Irak'ta görevli bir komutanının ricasını kıramamış. Ahmedinecad önceki gün bir toplantıda kamuoyuna gösterilmeyen fotoğraf için "İşgalci bir komutanın benimle hatıra fotoğrafı çektirmek istediği iletildi. Olumlu cevap verdim. Ama 'Irak halkının sesine kulak verin' tavsiyesinde de bulundum" dedi. İsmi açıklanmayan komutanın Ahmedinecad'a Sizinle görüşmek için iznimi ertelettim. Sizinle birlikte olmaktan gururluyum. Kalbimizde çok özel bir yeriniz var" dediği iddia edildi.

ABD: FOTOŞOPTAN UTANIN
Öte yandan İran'ın son tatbikat görüntülerinde denediği füze sayılarının fotoşopla artırdığının ortaya çıkmasına ABD hükümet sözcüsü Sean McCormack'dan yanıt geldi: Dünyayı kapasiteniz konusunda yanılttığınız için utanmalısınız... İran'ı savaş tehditleri altında bırakan nükleer programa en sürpriz destek ise dün "İran'ın nükleer enerji üretme hakkını kabul ediyoruz" diyen Vatikan Başbakanı Kardinal Tarciso Bertone'den geldi.