kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kızıltepe'de OKS'den sonra ÖSS kopya çetesi

Nergis DEMİRKAYA / ANKARA
OKS'NİN ardından ÖSS'de de Mardin Kızıltepe'de organize kopya skandalı patlak verdi. Kızıltepe'de, Atatürk İlköğretim Okulu dışında toplu kopya organizasyonu yapıldığı ortaya çıktı. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, "Büyük kısmı cep telefonu ile sınava girmeye çalışan" 160 adayın sınavının "Kural dışı davranış" gerekçesiyle iptal edildiğini açıkladı.

160 SINAV CEPTEN İPTAL
15 Haziran'da yapılan sınavda Mardin Kızıltepe'de organize bir sınav çetesi ortaya çıkarılmış, ÖSS sorularını cep telefonu üzerinden cevaplamaya çalışan 87 kişi gözaltına alınmıştı. Yarımağan, dün, ÖSS sonuçlarını açıklarken de 423 öğrencinin sınavının çeşitli nedenlerle, puanlar hesaplandıktan sonra da 190 kadar öğrencinin kopya tespit edildiği için sınavlarının iptal edildiğini söyledi. Yarımağan, "Bu sene sınavı geçersiz olan aday sayısı geçen yıllara göre biraz daha fazla oldu. Özellikle cep telefonuyla sınava girme nedeniyle sınavı iptal edilen aday sayısı 160" dedi. 12 öğrencinin de türban nedeniyle sınavı geçersiz sayıldı.

ÇOCUKLAR İFADE VERDİ
Öte yandan Kızıltepe'de OKS'de toplu kopya çektikleri belirlenen 36 öğrenci dün velilerinin gözetiminde Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi. Olayın araştırılması için Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer başkanlığında 6 kişilik bir ekip kuruldu. 2 de müfettiş görevlendirildi. Önceki gün açıklanan OKS'de, Kızıltepe'de 9 okuldan 8'inde organize kopya çekildiği belirlenmiş, 36 öğrencinin sonuçları açıklanmamıştı.