kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Sahtemiz olmasa değerimiz anlaşılmaz'

FATİH ATALAY
Glashütte'in CEO'su Franck Müller, saatlerinin kopyalarının üretilmesi hakkında "Saatlerimizin sahteleri olmasaydı, bu tam bir felaket olurdu" ifadesini kullanıyor..
Sadece el yapımı saatler üreten Alman Glashütte'nin CEO'su Frank Müller saatlerinin dünyada ve özellikle Türkiye'de sahtelerinin satılması hakkında "Demekki biz kopyalanmaya değer saatler üretiyoruz. Saatlerimizin sahteleri olmasaydı, bu tam bir felaket olurdu" ifadesini kullandı. Sahte saat ile gerçeğinin arasında farkın çok belirgin olduğunu belirten Müller, "Aradaki fark o kadar belirgin ki, bu 3 tekerlikli bir Audi kullanmak gibi. Bizim saatlerimizi güzel kadınlara benzetiyorum. Glashütte saatlerine bakılmasını, yanınızdan geçen güzel bir kadına göz çevirmenize benzetiyorum. Sonuçta kadınlar evli olsa bile bakışları çekmekten mutluluk duyar" diye konuştu.

TÜRKİYE 15. SIRADA
Yılda ortalama 8 bin saat sattıklarının altını çizen Müller, en çok saat sattıkları ülkelerin Çin ve Hong Kong olduğunu, Almanya'nın sıralamad ikinci, Amerika'nın ise üçüncü olduğunu vurguladı. Dünyada 53 ülkede Glashütte saatlerinin satıldığını, 2.5 senedir faaliyet gösterdikleri Türkiye'nin bugün 15. sırada yer aldığını belirtti. Bu kadar kısa bir zamanda 15. sıraya kadar yükselen Türkiye hakkında "Bizim açımızdan yeni bir pazar. Fakat büyümeye açık ve potansiyeli yüksek. İstanbul'u bir sıfatla nitelendireceksem 'sofistike' derim" değerlendirmesini yapan Müller, saatlerinin fiyatlarının 5 bin 500 Euro'dan 110 bin Euro'ya kadar çıktığını kaydetti. Müller, yakın zamanda tanıtacakları yeni koleksiyonlarında bulunacak birkaç saatin fiyatının 200 bin Euro seviyesinde olacağını sözlerine ekledi.