kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
LEVENT TÜZEMEN

Başarı için atan ve tutan iyi olacak

Futbolda benim için "Atan ve tutan iyi olacak" felsefesi hep ön plandadır. Ligde ve Avrupa'da başarıyı hedefleyen takımların iyi bir golcüsü ve iyi bir kalecisi olmalıdır. Galatasaray, Avrupa'da yükselirken, ligde şampiyonlar kazanırken hep kaliteli yabancı kalecilere ve kaliteli golcülere sahipti. Örnek mi? Simoviç-Tanju, Taffarel-Hakan Şükür, Taffarel-Jardel, Mondragon-Ümit Karan-Hakan Şükür.
Galatasaray yönetimi, Aykut ve Orkun'la şampiyonluk yaşamasına rağmen bu ikiliye yeterince güvenmediğinden kaleyi yabancı kaleciye teslim etti.
Galatasaray'ın kalesinde şimdi Kamerun asıllı 1.93 boyunda, 26 yaşında Fransız İtandje görev yapacak. Song vatandaşı için, "Müthiş bir yetenek. Tek başına maç kazandırır" diyor. Lens'teki performansı İtandje'nin istikrarlı olduğunu gösteriyor.

YENİ YABANCI İYİ SEÇİLMELİ
İtandje ile birlikte Galatasaray'ın banko oynayacak yabancı sayısı 5'e yükseldi. 6+2 formülüne göre kulübede oturacak iki yabancıya para ödemek bence lüks. Şimdi alınacak altıncı yabancı için hangi mevki tercih edilmeli? Bence, golcü konusunda ve savunmanın sağında (Uğur tam iyileşmedi) sorun var.
İstikrar sorunu yaşayan Nonda ile Ümit Karan'ın tüm ligi, kupayı ve Avrupa'yı sırtlaması zor gibi görünüyor. Hedefte Lucas Neill'in transferi var ancak yönetim öncelikle iyi bir golcü almalı.