kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
LEVENT TÜZEMEN

Hasan Doğan Kupası

Güftesi ve Bestesi Nevzat Akay'a ait, rahmetli Hamiyet Yüceses'le ünlenen Türk Sanat Müziği'nin unutulmazları arasına giren "Geç buldum çabuk kaybettim" şarkısı çok anlamlıdır.
Geçen hafta kaybettiğimiz rahmetli Hasan Doğan da Türk futbolunun geç bulup çabuk kaybettiği bir başkan olarak futbol tarihine geçecek. John Ruskin şöyle demiş: "Bir adamın gerçekten büyük olup olmadığını, onun alçakgönüllülüğünden anlayabilirsiniz"

FUTBOL İÇİN KAYIP
Hasan Doğan mütevazi, sıcak, sevecen, saygılı, ölçülü bir kişiydi. Kriz ortamlarında sakinliğini bozmayan, polemik yaratacak sorulara çanak tutmayan, diplomatik bir zekaya sahipti. Türk futbolu özlediği sakinliğe, uzlaşıya ve güven ortamına kavuştuğu ve bu mutluluğu yarı finalle taçlandırdığı dönemde geç bulduğu Hasan Doğan'ı erken kaybetti.

ADI YAŞATILMALI
Şimdi Doğan'ın ismini yaşatmak için Türkiye'de çok yerinde çalışmalar yapılıyor. Örneğin, Kastamonu tesislerine, Küre'nin en güzel sokağına, Taşköprü'deki spor kompleksine, Tosya atış poligonuna Doğan'ın ismi verildi. Doğduğu Abana'da da heykeli dikilecek.
Bence Doğan'ın anısını yaşatmak adına, Futbol Federasyonu yetkilileri "Hasan Doğan Kupası" adı altında bir turnuva düzenlemeli. Bu turnuvadan elde edilecek gelir Doğan'ın projeleri arasında yer alan, "Futbolu kucaklıyoruz" projesine harcanmalı...