kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doğan Grubu da 'Gelibolu'nun sponsorları arasında çıktı!

Çalık Grubu'nu yayınlarında yazı ve yorumlarla eleştiren Doğan Grubu'nun, Gelibolu Belgeseli'nin sponsorları arasında yer aldığı, üstelik belgeseli dağıttığı ortaya çıktı. Ayrıca iki grup dışında belgesele Türkiye'nin önde gelen 10 şirketi de sponsor oldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Doğan Grubu da 'Gelibolu'nun sponsorları arasında çıktı!
Her fırsatta doğru olmayan bilgilerle yorumların yer aldığı Doğan Grubu yayınlarının en son 'Gelibolu' yaygarasının da foyası erken ortaya çıktı. Çalık Grubu'nun 'Darbe Günlükleri'nin yazarı eski Deniz Kuvettleri Komutanı Özden Örnek'in oğlu Tolga Örnek'in yönettiği Gelibolu Belgeseli'ne sponsor olması eleştirilmişti. Oysa aynı belgesele Doğan Holding'in de sponsor olduğu ortaya çıktı. Üstelik Doğan Yayın Holding'in belgeselin dağıtımını da üstlenmesi dikkat çekti. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Çalık Holding, grup şirketlerinin sosyal sorumluluk kapsamında yıllardır kültürel, sanatsal, eğitim ve sportif pek çok etkinliğe ve yatırıma sponsor olduğunu belirtti. Grup'tan yapılan açıklamayla Çalık Holding'in sponsor olduğu projelerden Gelibolu Belgeseli ile ilgili iddialara yanıt geldi. Doğan Grubu yayınlarındaki haber ve yorumlarda Ergenekon Operasyonu'na konu olan ve Nokta dergisinde yayınlanan "Darbe Günlükleri"nin yazarı eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in oğullarından Tolga Örnek'in Gelibolu Belgeseli'nin yönetmeni olduğu belirtilmiş ve söz konusu belgeselin sponsorları arasında Çalık Grubu'nun olması eleştirilmişti. Oysa belgesele Çalık Grubu gibi Doğan Yayın Holding'in de sponsor olduğu belirlendi.

* DOĞUŞ DA VAR
Çalık Grubu, Gelibolu Belgeseli'nin ana sponsorunun Doğuş Grubu olduğunu belirtirken diğer önemli sponsorlar ile ilgili de şu açıklamayı yaptı: "Garanti Bankası, Akçansa, Banvit, Deva Holding, Fevziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, IBM Türk, İstikbal, Kent Gıda, Koç Allianz ve Tırsan Treyler gibi ülkemizin saygın şirket ve kurumları diğer sponsorlar arasında yer alıyor. Üstelik bu filmin dağıtım sponsoru Doğan Yayın Holding olup, tüm dağıtımı bu şirket tarafından yapılmıştır."

* HABERLER MAKSATLI
Çalık Grubu'ndan yapılan açıklamada, grup ile ilgili son dönemde kamuoyu nezdinde olumsuz bir intiba bırakmaya yönelik 'doğru olmayan' açıklamalar yapıldığına işaret edilerek, "Grubumuz iş dünyasında açık ve şeffaf çalışma biçimiyle elde ettiği başarılarla ülkemiz için katma değer yaratmaktadır. Grubumuzla ilgili kamuoyunda olumsuz bir intiba bırakmaya yönelik 'doğru olmayan' haber ve yorumların yer alması ve bunların belli çevreler tarafından ısrarla gündeme getirilmesi suretiyle kamuoyunun meşgul edilmesi bizlere bu haber ve yorumların 'iyi niyetli' olmadığını düşündürmektedir. Bu vesileyle kişi ve kurumları yıpratmaya yönelik maksatlı bir çabanın ürünü olan tüm haksız ve gerçek dışı haber ve yorumları kesin bir dille reddediyoruz" denildi.
Haberin fotoğrafları