kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Göçük altından OKS birinciliğine

AA
Yeni Haber
Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavında (OKS), 500 tam puan alarak birinci olan 97 öğrenci arasında yer alan Muhammed Yusuf Durmuş, buruk mutluluk yaşıyor.

Edinilen bilgiye göre, 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde anne ve babasını kaybettikten sonra Gaziantep'teki amcasının yanına yerleşen Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu mezunu OKS birincisi olan Muhammed Yusuf Durmuş, mutluluğunu arkadaşları ve öğretmenleriyle paylaştı.

Okulu Müdür Murat Mart, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in sonuçları açıklamasının ardından OKS'de birinci olan öğrencileri Durmuş'un okula geldiğini söyledi.

Mart, Muhammed Yusuf Durmuş'un, okullarında burslu eğitim aldığını ve kendisinden derece yapmasını beklediklerini belirterek, ''Öğrencimiz deneme sınavlarında birincilik elde ediyordu. Çok disiplinli ve çok çalışkan bir çocuk. Başarısını bekliyorduk'' dedi.

BAŞARININ ARDINDAKİ DRAM

Murat Mart, Muhammed Yusuf Durmuş'un öğretmen olan anne ve babasının yurt dışındaki Türk okullarında görev yaptıklarını, 1999'de tatil için geldikleri Yalova'da Marmara Depremi'nde öldüklerini bildirdi.

Mart, O sırada 6 yaşında olan Muhammed Yusuf Durmuş'un 4 gün göçük altında kaldıktan sonra kurtarıldığını ve amcası Hacı Durmuş'un yanında kaldığını ifade etti.

Amca Hacı Durmuş'un, yaşadığı travma nedeniyle Muhammed Yusuf Durmuş'un bu konuda konuşmasını istemediğini, evden anne ve babasının fotoğraflarını kaldırdıklarını belirttiğini anlatan Mart, öğrencilerinin yaşadığı sıkıntıdan dolayı saçlarının döküldüğünü ve tedavi gördüğünü anlattı.

Durmuş'un, yaşadığı acıya rağmen çok büyük bir başarı elde ettiğine dikkat çeken Mart, ''Öğrencimizle gurur duyuyoruz. Bundan sonraki hedefinde fen lisesini okuyup ÖSS'de birincilik elde etmek var.

Kendisini tebrik ediyoruz'' dedi.