kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

En güçlü 100 ünlü - GALERİ

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
En güçlü 100 ünlü - GALERİ
Bu yıl çocuk yıldızların yılı oldu. Bir konser turunu, hit bir 3-D filmi ve Vanity Fair'de yayınlanan müstehcen resimleri geride bırakan pop yıldızı Miley Cyrus (Hannah Montana olarak da biliniyor) dünyanın meşhur ötesi isimlerinden oluşan yıllık 100 Ünlü sıralamamıza girmeyi başaran bir dizi genç yıldızın başında geliyordu. Daniel Radcliffe, Zac Efron ve Ashley Tisdale, 18 yaş altı gruptan ilginin ve paranın odağı olmayı başaran diğer isimlerdi. Düşen televizyon ratinglerine ve dergi tirajına rağmen Oprah Winfrey, gelir ve üne göre belirlenen bir güç sıralaması olan listenin en tepesindeki yerini koruyor.

En çok kazanan isim: Harry Potter'ın sihirli maceralarının son bölümüyle hazine sandığına 300 milyon dolar daha koyarak gezegenin en zengin yazarı statüsünü pekiştiren J.K. Rowling.




YÖNTEM: 100 Ünlü listesi gücü ölçüyor ve bu gücün de iki temel bileşeni var: para ve şöhret. Gelir tahminleri Haziran 2007 ile Haziran 2008 arasındaki döneme ait. Reklam, sponsorluk, film ve diğer kaynaklardan gelen gelirleri de ünlüye ödeme yapıldıysa hesaplamaya dahil ettik ve aynı kuralı eğlence sektörüyle ilgili diğer alanlara da uyguladık. Menajer, temsilci ve avukat giderleri düşülmedi. Uygun olduğunda rakamlar yuvarlandı. Kaynaklarımız arasında Billboard, Pollstar, Adams Media Research, Nielsen SoundScan ve Nielsen BookScan bulunuyor.

Rezalet Endeksi

Reklamın kötüsü olmaz. Bu yıl olumsuz davranışları teşhis etmek için ayrı ve özel bir yöntem geliştirdik. İşte size son 12 ayın en kötü şöhretli dört isminin basında aldıkları yere göre sıralaması.

BRITNEY SPEARS

Festivalin onur konuğu: Cazın yaşayan efsanesi Herbie Hancock Bir tabloid enkazına dönen bu pop yıldızı, 100 Ünlü listesinin en tepelerinde yer alabilirdi. Ama bu yıl Britney hakkında yayınlanan neredeyse her haber boşanması, çocuğunun velayet davası, içki ve uyuşturucu deneyimleri ya da MTV Video Müzik Ödülleri'ndeki -pejmürde ötesi- playback performansı hakkındaydı.

ELIOT SPITZER

Pantolonu dizlerinde yakalandı. Kötülüğe karşı mücadele eden bir savcı olarak yüksek ahlak atına binmiş dörtnala ilerliyordu. Eski New York valisinin şimdi atını tekrar eyerlemesi bile mümkün görünmüyor.



RAHİP JEREMIAH WRIGHT

Vaiz kürsüsünden atıp tutması, Barack Obama'nın başına epey iş açtı ve kablolu kanal habercilerini de maden bulmuş kadar sevindirdi.




MICHAEL VICK

Amerikan futbol ligi NFL'in önde gelen oyun kurucularından Vick'in köpek dövüşleri düzenlenen bir salon işlettiği anlaşıldı. Milyonlarca dolarlık ücret ve reklam gelirinden oldu, şimdi hapiste.



FORBES