kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Manisa'da yangın: 15 ev yandı

Yeni Haber
Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Çıtak Köyü'nde çıkan yangında 15 ev ve bir bakkal tamamen yandı. Saat 01.30 sıralarında Ayşe Ay'ın (87) evinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangın daha sonra evin bitişiğindeki oğlu İsmail Ay'a ait bakkala sıçradı. Bakkalda bulunan tüplerin patlaması sonucu bir anda büyüyen yangında, alevler çevredeki evleri de sardı.

Yangına ilk müdahaleyi, köye 3 kilometre uzakta bulunan Dağdere Beldesi İtfaiye ekipleri yaptı. Söndürme çalışmalarına daha sonra Gördes, Akhisar, Saruhanlı ve çevre beldelerin itfaiye ekipleri de destek verdi.

Söndürme çalışmaları sırasında, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek ve Manisa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Eyüp Menay da ekipleri yönetti. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları ile söndürüldü.

Akhisar Kaymakamı Çek, ''Söndürme çalışmaları, sert esen rüzgar nedeniyle güçlükle yapıldı. Soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Çıkış nedeni henüz kesinlik kazanmadı'' dedi.

Çek, yangının başladığı evde oturan Ay'ın da kayıp olduğunu belirterek, söndürme çalışmaları sonrasında yaşlı kadına ait evde cesede benzer bir cisim bulunduğunu, ancak bunun bir insana mı yoksa hayvana mı ait olduğunun yapılacak incelemeden sonra belli olacağını söyledi. Annesinin çok yaşlı olduğunu belirten İsmail Ay da ''Annemden şu ana kadar haber alamadık'' dedi.

''ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR''

Manisa'nın Akhisar İlçe Kaymakamı Mustafa Çek, Çıtak köyünde meydana gelen orman yangını sonrasında belde belediyelerinin yardım ve destekleriyle enkaz kaldırma çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Çek, Çıtak köyünde 15 ev ve 1 dükkanın tamamen yanmasına neden olan ve kontrol altına alınarak söndürülen yangın sonrasında hasar tespit çalışmalarına başladıklarını belirtti. Yangın sonrasında Ayşe Ay adlı kadına ulaşılamadığını kaydeden Çek, şöyle konuştu:

''Evde yanmış bir ceset parçası bulundu. Ay'ın ölmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyoruz. Ceset parçası savcılık kanalıyla adlı tıpa gönderilecek. Ayşe Ay'ın oğlundan alınacak kan örnekleriyle karşılaştırma yapılacak. Ceset parçasının kime ait olduğu böylelikle belli olacak. Günün ağarmasından beri çalışmalar sürdürülüyor. Enkaz kaldırma faaliyetlerine devam ederken, hasar tespitine yönelik çalışmalara da başlayacağız.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu, kaymakamlığımız ve yardım kuruluşlarının destekleriyle köydeki hasarı gidermeye çalışacağız.''

TÜRK KIZILAYI ÇITAK KÖYÜNE YARDIM MALZEMELERİ GÖNDERDİ

Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Çıtak köyünde 15 ev ve 1 dükkanın tamamen yanmasına yol açan yangın sonrasında Türk Kızılayı, bölgeye yardım malzemeleri gönderdi.

Hasar tespit ve enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü Çıtak'ta, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Türk Kızılayı tarafından çadır, battaniye, su ve yataktan oluşan insani yardım malzemeleri ulaştırıldı.

Türk Kızılayı Akhisar Şube Başkanı Orhan Çeçen, Akhisar'ın Çıtak köyünde meydana gelen yangın felaketi karşısında harekete geçerek, ihtiyaç sahiplerine yalnız olmadıklarını gösterdiklerini söyledi.

(AA)