kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
DÖVME KÂBUSU... Charlie’nin dövmesi ülkesine dönünce su topladı.

Türkiye'de yaptırdığı kına dövme yara oldu

DIŞ HABERLER
Tatile geldiği Marmaris'te koluna geçici kına dövme yaptıran 10 yaşındaki İngiliz çocuk enfeksiyon kaptı. Doktorlar bu yaraların kalıcı olabileceğini söylüyor..
İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Charlie W. (10), ailesiyle birlikte ülkesinde okulların tatile girmesi üzerine haziran ayında Marmaris'e tatile geldi. Tatilinin ilk haftasında koluna kınadan geçici dövme yaptıran Charlie W., İngiltere'ye dönmek üzereyken, bir başka yerde yeniden dövme yaptırmak istedi. Ancak Charlie W.'ın, kınanın kurumasından birkaç saat sonra kolundaki dövme yeri şişmeye başladı. Aile 20 Haziran'da İngiltere'ye geri döndü ve sonraki 4 gün boyunca şişlik daha da arttı, ardından da su topladı. Annesi Pauline W. tarafından hastaneye götürülen çocuğun kolu bandajla sarıldı ve eğer düzelmezse yeniden kontrole gelmesi istendi. Ancak yaralar açılmaya ve sürekli iltihap akmaya başladı.

SANILANDAN DAHA ZARARLI
Bir ay boyunca tedavi nedeniyle derslerine devam edemeyen Charlie W., geceleri de yarası nedeniyle düzgün uyuyamadığını anlattı. Dövmenin artık pembe bir iz halinde kolunda kaldığını belirten doktorlar, aileyi, yaranın çocuğun kolunda sürekli yer edebileceği yönünde uyardı. Pauline W. olayın ardından, kınanın sanıldığından daha fazla zararı olabileceğini öğrendiklerini söyledi. Öfkeli anne, "Diğer çocukların da benim oğlumun yaşadıklarını yaşamasını istemiyorum. Lütfen kınadan yapılan geçici dövme konusunda gereken uyarılar yapılsın" dedi.
Haberin fotoğrafları