kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kadir İnanır ilk aşkımdı!

Yeni Haber
'Selvi Boylum Al Yazmalım' adlı filmde küçük 'Samet'i canlandıran Elif İnci o zamanlar rol arkadaşı Kadir İnanır'a aşık olduğunu ve çok kıskandığı için Türkan Şoray'ın onun yanına yaklaşmasına izin vermediğini söyledi...

Türk sinemasının kült filmlerinden 'Selvi Boylum Al Yazmalım'ın küçük 'Samet'ini, erkek değil de bir kız çocuğunun oynadığını biliyor muydunuz?

Ünlü oyuncu Bilal İnci ile tiyatrocu Perihan Doygun'un kızı Elif İnci'nin hayat verdiği 'Samet', 'büyük seçim'i yaparak filme damgasını vuruyordu. 5 yaşında canlandırdığı 'Samet' karakterinin hayatında önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Elif İnci bugün 35 yaşında. İnci'yle filmden hatırladıklarını konuştuk...

KIRITTIĞIM ANLAR VAR

* Türk sinemasının baş yapıtlarından 'Selvi Boylum Al Yazmalım'da küçük 'Samet'i, aslında bir erkek değil kız çocuğunun oynadığını duyan herkes çok şaşırıyor. "Ben Samet'im" deyince, siz nasıl tepkiler alıyorsunuz?


Herkes çok şaşırıyor tabii. 5 yaşındaki bir erkek çocuğunun koskocaman bir kadın olduğunu görmek herkese, "Hadi canım, inanmıyoruz" dedirtiyor. Bir süre sonra anlıyorlar ama. Çünkü çocukluğumdan beri neredeyse hiç değişmemişim; gözler, ağız aynı. Filmde de erkek çocuğu olmasına rağmen 'Samet' birkaç yerde kırıtıyor. Hatta saçlarımı, 'Samet'i oynayacağım diye kısacık kestiler.

* Sette erkek çocuğu gibi davranmanız söyleniyor muydu peki?

Yok, söylenmiyordu. Zaten annem Perihan Doygun tiyatro sanatçısıydı, o benim oyuncu koçumdu. Oyuncu koçu kelimesi daha yeni çıktı ama o zamanlar annemin yaptığı tam da buydu. Evde zaten annemle devamlı oyunlar oynuyorduk. Hatta annem de filmde, 'Asya'nın kazan istediği komşu kadını oynamıştı.

HAYATIMIN ÇÖP TENEKESİ

* 'Samet' rolü için neden erkek çocuk değil de sizi seçmişler?


Ben hatırlamıyorum tabii, annemin bana anlattıklarını size aktarabilirim. Biz Adana'da yaşıyorduk, film de Osmaniye'de çekiliyordu. Annem de zaten babamdan dolayı filmi çekenlerin hepsini tanıyordu. Bir çocuk aranınca "Neden Elif olmasın?" demişler.

* 5 çok küçük bir yaş ama filmin çekimlerinden bir şeyler hatırlıyor musunuz?

Ancak bir-iki şey hatırlayabiliyorum. Mesela her sabah Kadir Abi'nin odasına gidip, çikolatamı almadan güne başlamazdım. Bir de salıncak sahnesini çok net hatırlıyorum çünkü çok tekrar oldu, devamlı düştüm ve sonunda cazgırlık yaptım. Bir de Kadir Abi'nin anlattıkları var. Mesela Kadir Abi'yle Türkan Hanım'ı yan yana görünce ortalığı yıkarmışım, çünkü Türkan Hanım'ı çok kıskanıyormuşum. Kadir Abi bana 'hayatımın çöp tenekesi' diyormuş.

* Oyunculuğa yeniden dönüşünüz nasıl oldu?

O dönem film bittikten sonra anneme başka filmlerde oynamam için birçok teklif gelmiş ama Ahmet Mekin annemle konuşmuş ve "Bence yapma, çocukluğunu yaşasın" demiş. Annem de Adana'da kalmaya devam etmiş. Yani ben çok uzun süre İstanbul'dan uzak yaşadım ama tesadüf eseri 17 yaşındayken Memduh Ün'le tanıştım ve bana 'Zıkkımın Kökü' filminde oynamamı teklif etti. Bu film bana Adana Altın Koza Festivali'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü getirdi. Sonra İstanbul yoluna çıktım.

* Sizin ilk uzun soluklu diziniz 'Deli Yürek' oldu, değil mi?

Evet, 4 yıl Osman Hoca'yla (Sınav) çalıştım. Hoca diyorum çünkü sinema ve kamera adına çok şey öğrendiğim biri kendisi, okul oldu benim için. Daha sonra da Atıf Hoca'yla (Yılmaz) biraraya geldik ve TRT için 'Her Şey Aşk İçin' adlı dizide çalıştık. 30 yıl sonra Kadir Abi'yle 'Kardelen' dizisinde beraberiz.

YİNE BERABERİZ!

* Kadir İnanır'la yeniden biraraya gelince neler yaşandı?

Ben çok heyecanlandım. Zaten Kadir Abi'nin inanılmaz bir enerjisi var, yanında rahat olmana imkan yok. Çok sevimli, çok iyi yürekli bir insan ama gerçekten baktı mı dondurur. Ama şimdi çok rahatım, bana oyunculuğumla ilgili çok güzel önerilerde bulunuyor.

GÜNAYDIN