kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tütüncü Köyü merkezli 5 saniye süren sarsıntıda can ya da mal kaybı yaşanmadı.

Gönen sallandı, İstanbul korktu

Ömer TURAN BANDIRMA
İLİŞKİLİ HABERLER
Gönen sallandı, İstanbul korktu
Balıkesir'in Gönen ilçesinde dün sabah meydana gelen Tütüncü köyü merkezli 4.9 büyüklüğündeki deprem, korku ve paniğe neden oldu. Marmara Bölgesi'ndeki birçok ilden de hissedilen depremde ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi.

KERPİÇ EV BİLE SAĞLAM
Dün 10.49'da merkez üssü Tütüncü köyü olan 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 5 saniye süren sarsıntının etkisiyle paniğe kapılan köylüler sokaklara çıktı. Köy meydanında toplanan vatandaşlar, büyük bir korku ve heyecan yaşarken, can ve mal kaybı meydana gelmedi. İstanbul'dan da hissedilen sarsıntının özellikle Anadolu Yakası'nda korku yarattığı belirtildi. Gönen Kaymakamı Saim Eskioğlu köye gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Eskioğlu, "Sarsıntı yüzünden vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. Ama şu anda hayat normale döndü. Depremin merkez üssü Tütüncü köyü de dahil olmak üzere Gönen'de mal veya can kaybı yaşanmadı. Tütüncü'deki tek katlı kerpiç evlerde bile hasar olmaması sevindirici'' ifadesini kullandı.

İKİ ARTÇI YAŞANDI
Öte yandan deprem sonrası Balıkesir Kızılay Şubesi'nden bir ekip de köye ulaşarak hasar tespit çalışmalarına katıldı. 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından 2.8 büyüklüğünde iki deprem daha yaşandı.