kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlık Turu

İyi uyumak cildi tazeliyor
GÜZELLİK
uykusunun gerçekliği kanıtlandı... Almanya'daki Saarbrücken Kliniği'nin yaptığı araştırmaya göre uyku esnasında salgılanan bir hormon cildin tazelenmesini sağlıyor. Bu sayede cildin dokuları da yenileniyor. Araştırmada öte yandan uyku eksikliğinin cilt yorgunluğunun yanı sıra aynı zamanda konsantrasyon eksikliğine de yol açtığı ortaya çıktı. Uzmanlar günde 7-8 saat uykunun ideal olduğunu söyledi.
DIŞ HABERLER

Fazla kiloların nedeni az uyku
ERGENLİK
döneminde az uyku fazla kiloya neden oluyor. Amerika'daki Harvard Üniversitesi'nin 14 - 21 yaş arasında 5 bin genç üzerinde yaptığı araştırmada az uykunun fazla kiloya neden oluğu tespit edildi. Araştırma ile az uykunun gençlerin metabolizma dengesini bozduğu, bu yüzden fazla kiloya neden olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar ergenlikte içilen kahve ve alkolün de aşırı kilo yaptığını söyledi.
DIŞ HABERLER

Bisikletlerde kanser uyarısı
ALMAN
bilim adamlarının yaptığı araştırmada birçok bisiklet firması çocuk bisikletlerini üretirken kullandıkları malzemelerin kanser yapıcı madde içerdiği ortaya çıktı. Uzmanlar, bisiklet üreticilerinin maliyetin daha düşük olması için malzeme seçiminde dikkatsiz davrandığını söyledi. Uzmanlar anne ve babaları, bisikletlerin gerekli testlerden geçtiğine bakmaları konusunda özellikle uyardı.
DIŞ HABERLER

Obezin sperm kalitesi düşük
İSPANYA'DAKİ
Avrupa İnsan Üreme ve Embriyoloji Derneği'nin yaptığı araştırmada, kilolu erkeklerin sperm kalitesinin düşük olduğu tespit edildi. Birçok farklı üniversiteden bilim adamlarının katıldığı çalışmaya göre, kilolu erkeklerdeki fazla yağ birikmesi, testislerin aşırı ısınmasına yol açıyor. Bu durum sperm üreme metabolizmasının işleyişini bozuyor. Uzmanlar, çocuk isteyen kilolu erkeklere ideal kilo ölçülerine inmelerini tavsiye ediyor.
DIŞ HABERLER