kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ADNAN POLAT

'Dengeyi bozmam'

İSMAİL ANNIKIZIL
G.Saray, Baptista için R.Madrid'le anlaştı. Ancak yıldız futbolcu yıllık 6.5 milyon euro talep edince takım içi ücret dengelerini bozmak istemeyen başkan Polat, transferden vazgeçti..
Galatasaray, transfer listesinin en tepesinde bulunan Julio Baptista'dan vazgeçerken, ünlü futbolcuyla anlaşılamamasının sebebi de ortaya çıktı. Başkan Adnan Polat, golcü oyuncuya astronomik bir ücret ödeyerek takım içi dengeleri bozmak istemeyince Baptista'yla ipler koptu. İşte son anda gerçekleşmeyen Baptista harekatının öyküsü... Uzun zamandır Baptista'ya hayran olan ve golcü futbolcuya sarı-kırmızılı formayı giydirmeyi hayal eden Adnan Polat, geçtiğimiz hafta Real Madrid'le görüşmek üzere İspanya'ya gitti. Real Madrid kulübünün yetkilileriyle pazarlık masasına oturan tecrübeli yönetici, yıldız oyuncu için talep edilen bonserviste indirim istedi. Çetin pazarlıklar sonucu İspanyol kulübü, 22 milyon euro'dan 15 milyon euro'ya düştü. Yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla ve sponsorlarla görüşen Polat, paranın yarısının kulüp yarısının da Ülker tarafından karşılanacağı bir formülle Real Madrid'e "Tamamdır. 15 milyon euro'yu veriyoruz" dedi.

YILLIK 6.5 MİLYON EURO İSTEDİ

Ünlü kulüple tüm pürüzler giderilince, iş, Baptista'yla pazarlık yapmaya kaldı. Brezilyalı futbolcu, Polat'a "Ben burada yıllık 5 milyon euro kazanıyorum.La Liga'dan, Türkiye'ye gelmem için bu paranın 6.5 milyon euro'ya çıkması lazım" dedi. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı ise, "Sen bu bahsettiğin rakamın yüzde 45'ini vergi olarak ödüyorsun. Yani eline geçen rakam yıllık 2 milyon 750 bin euro civarı. Benim takımımda en fazla parayı Lincoln alıyor; o da yıllık 2.5 milyon euro kazanıyor. Sana verebileceğimiz rakam ise 1 milyon 800 bin euro peşin ve maç başına 20 bin euro olur. Yani bir aksilik olmazsa cebine 2 milyon 400 bin euro girmiş olur. Primlerle birlikte 3 milyon euro'dan fazla para kazanırsın" şeklinde cevap verdi.

RUHU KORUMANIN YOLU DENGE
Bu teklif, Baptista'ya yeterli gelmeyince, taraflar birbirlerine teşekkür ederek pazarlık masasından ayrıldı. Polat, böylesine önemli bir yıldızı transfer etmeye bu kadar yaklaşmışken harekattan vazgeçmesinin sebebini ise yönetimdeki arkadaşlarına şöyle açıkladı: "Lincoln'e 2.5 milyon euro veriyoruz, ki bu rakam bile takım ortalamasının üzerinde. Tüm Avrupa'nın peşinden koştuğu Arda, yıllık 375 bin euro alıyor. Şimdi gidip Baptista'ya yıllık net 4-5 milyon euro verirsek, yani Arda gibi başarılı bir oyuncudan bile 10 kat fazla para ödersek olmaz. Birçok kez takım ruhumuzla şampiyon olduk, geçen sezon da bu ruhu herkes bir daha gördü. Ancak takım ruhunu korumanın yolu takım içi dengeleri korumaktan geçiyor." Yani Galatasaray, yıldız bir oyuncu yerine, takıma yatırım yapmayı tercih etti ve transferde rotayı değiştirdi.
Haberin fotoğrafları