kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gani Müjde, Ata Demirer’e rolünü nasıl oynayacağını göstermişti. Filmin bir kısmı Topkapı Sarayı’nın dış kapısının önünde çekilmiş, halktan ilgi görmüştü.

Demirer Japonlar'a da padişahlık taslayacak

Mehmet ÇALIŞKAN/MAGAZİN
İmparator Akihito ile Cumhurbaşkanı Gül'ün 'iki imparatorluğun benzerlikleri' üzerine sohbeti Gani Müjde'yi harekete geçirdi! 'Osmanlı Cumhuriyeti' Japonya'ya gidiyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Demirer Japonlar'a da padişahlık taslayacak
Çekimleri geçen ay tamamlanan 'Osmanlı Cumhuriyeti' Japonya'da görücüye çıkacak. Haziran ayında Japonya'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Japon İmparatoru Akihito'nun Osmanlı İmparatorluğu ile Japon İmparatorluğu arasındaki benzerlikler üzerine sohbet etmişti. Bu sohbet yönetmen Gani Müjde ile yapımcı Şükrü Avşar'a ilham verdi.

2010 JAPON YILI OLACAK

Japonlar'ın Türkiye'ye olan büyük ilgisine dikkat çeken Gani Müjde şöyel konuştu: "2003 yılı Japonya'da 'Türk Yılı' ilan edilmişti. 2010 ise Türkiye'de 'Japon Yılı' olacak ve iki ülke arasındaki dostluk köprüsü biraz daha güçlenecek. İki ülke arasındaki dostluktan ve Akihito'nun işaret ettiği gibi hanedanlıklarının birbirlerine benzemesinden dolayı 'Osmanlı Cumhuriyeti'ni, büyük ilgi göreceğine inandığımız Japonya'da da gösterime çıkarma kararı aldık. Başrollerini Ata Demirer, Vildan Atasever, Sümer Tilmaç ve Ruhsar Öcal'ın paylaştığı film kasım ayında Türkiye'de gösterime girecek. Film, 'Kurtuluş Savaşı kazanılmasıydı Anadolu'da neler yaşanırdı, göstermelik bir padişahlıkta neler olurdu?'yu esprili bir dille anlatacak.
Haberin fotoğrafları