kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Uluslararası Para Fonu Başkanı Dominique Strauss- Kahn

'Krizde sona gelindiğini söylemek çok zor'

Dünya ekonomisi için 2009'da da karamsar bir tablo çizen IMF Başkanı Kahn, finans krizinin reel sektör için hâlâ tehdit olduğunu ve sona gelinmediğini belirtti..
Uluslararası finans piyasasında yaşanan krizde sona gelindiğini söylemenin zor olduğunu belirten Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, ABD konut sektöründeki bozulmaya paralel piyasaların bozulmaya devam edeceğini öngördü. G-8 zirvesi için Japonya'da bulunan Kahn, "Kesin olan ekonomiler ve reel sektör açısından finansal krizin hala önümüzde duran bir seçenek olduğunu söyleyebilirim" dedi.

'KONTROLDEN ÇIKTI'
Hızla yükselen petrol ve gıda fiyatlarının küresel ekonomi üzerinde büyük risk oluşturduğuna dikket çeken Kahn, özellikle 2009 yılında da dünya ekonomisinin aşağı yönlü hareket etmesinin beklendiğini dile getirdi. En büyük riski enflasyon olarak tanımlayan Kahn, son dönemde gelişmiş ülke merkez bankalarının para politikalarını sıkılaştırarak enflasyon odaklı hareket ettiklerini ancak bazı gelişmekte olan ülkelerde enflasyonun kontrolden çıktığını vurguladı. 1970 ve 1980'li yıllarda artan enflasyon döneminden doğru dersler çıkarmak gerektiğini de vurgulayan Kahn, enflasyonla mücadelenin bazen on yıllarca sürdüğüne işaret etti ve sıkı para politikalarının öneminin altını çizdi.