kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Altınla bitecek

Ali ERDOĞAN
Pekin Olimpiyatları'ndan sonra jübileye hazırlanan Grekoromen Güreş Milli Takımı kaptanı Şeref Eroğlu, "18 yıllık kariyerimi altın madalya ile bitirmek istiyorum" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Altınla bitecek
Grekoromen Güreş Milli Takımı kaptanı Şeref Eroğlu, Pekin Olimpiyatları sonrası vedaya hazırlanıyor. 1990'dan beri milli mayoyu giyen ve üst üste 4 olimpiyata katılan ilk Türk güreşçisi olmaya hazırlanan Eroğlu'nun kariyeri başarılarla dolu. Bir olimpiyat ikinciliği, 1 dünya, 6 Avrupa, 3 Dünya Kupası şampiyonluğu olan, 3 kez de FILA tarafından 'Yılın En Teknik Güreşçisi' seçilen Eroğlu, SABAH'a şunları söyledi: "Tam 18 yıldır güreşiyorum. Türk güreşine faydalı olduğumu da düşünüyorum. Bir çok başarıya imza attım, bazen sevindim, bazen üzüldüm. Ama hiçbir zaman minderden kaçmadım. Yenildiğim maçlardan sonra bile herkes beni alkışladı. Çünkü ayyıldızlı mayonun hakkını verdim.

TARİHE GEÇECEK
Dört kez üst üste olimpiyata katılacak ilk Türk güreşçisiyim. 2004 Atina Olimpiyatları'nda finali şanssız bir şekilde kaybettim. Şu anda çok iyi durumdayım. Pekin Olimpiyatları'nda altın madalya alıp, 19 yıldır şerefimle taşıdığım, çoğu sporcuya nasip olmayacak başarılara imza attığım ay-yıldızlı mayoyu çıkarıp, güreşe veda edeceğim. Artık bırakma zamanı geldi. Bundan sonra genç arkadaşlarımız, bizleri örnek alarak Türk güreşine hizmet edecektir. İyi bir alt yapı var. Güreşten kopmam mümkün değil. Antrenör veya yönetici olarak her zaman güreşe hizmet etmeye devam edeceğim."