kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
SEMBOLİK TEMEL ATMA Başbakan Yardımcısı Çiçek, Devlet Bakanı Şimşek, Maliye Bakanı Unakıtan, Enerji Bakanı Güler, Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, bazı vali ve milletvekili, bürokratlar ve işadamlarının katıldığı açılış töreninin ardından 61 HES’in temeli Ankara’dan sembolik olarak atıldı.

5 bakan üretime hazır santraller için temel atma törenine katıldı!

Olcay AYDİLEK ANKARA
Ankara'da dün ilginç bir temel atma töreni vardı. 5 bakanın katılımıyla yapılan törenle, 61 hidroelektrik santralinin temeli atıldı. Ancak temeli atılanlardan bazıları bitmiş hatta elektrik üretimine hazır durumda..
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nde dün ilginç bir temel atma töreni yapıldı. Özel sektör tarafından 4 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştirilecek 61 hidroelektrik santral projesinin temeli atıldı. Ancak temeli atılan projelerden bazılarının tamamlanmış ve elektrik üretimine hazır olması dikkat çekti. DSİ Genel Müdürlüğü'ndeki törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Enerji Bakanı Hilmi Güler ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş katıldı. Törende, projelerin bulunduğu illerden canlı bağlantı yapıldı. Sahneye yerleştirilen dev ekranlardan 5 ildeki törenler, eşzamanlı olarak izlendi.

TEMELİ ATILMIŞ PROJELER
5 bakanın katıldığı törenle temeli atılan toplam 61 projeden bir bölümünün tamamlandığı, bir bölümünün de en geç 1 ay içinde elektrik üretecek düzeye geleceği belirlendi. Bu projelerden biri Adıyaman- Gölbaşı'nda bulunan 12 megavatlık Erkenek Hidroelektrik Barajı. İşletmeci şirket Tektuğ, projenin tamamlandığını kısa süre önce Enerji Bakanlığı'na bildirdi. Enerji Bakanlığı, elektrik üretmeye hazır santrali ulusal iletim şebekesine almak için gerekli hazırlıkları yapıyor. Temeli atılan bir başka önemli proje Uluabat Kuvvet Tüneli. AK Enerji'nin yürüttüğü projenin yüzde 50'si tamamlandı. Projenin temeli, 2006 yılının haziran ayında atılmıştı. Proje, Bursa'da inşa edilecek. Enerji sektörü uzmanları, görkemli bir törenle temeli atılan projeler arasında yer alan Çataloluk, İncesu ve Koyulhisar hidroelektrik santral projelerinin de tamamlanma aşamasında olduğuna işaret etti. Uzmanlar, bu projelerden bir bölümünün temelinin daha önce Enerji Bakanı Hilmi Güler tarafından atıldığına dikkat çekti. Uzmanlar, Boyabat HES'in yeni bir proje olduğunu söyledi.