kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"40 seneden sonra geldiğimiz Türkiye'de büyümek istiyoruz"

West Marine'in yönetim kurulu başkanı Repass, "40 sene bekledik. Artık hedefimiz Türkiye'den sonra Akdeniz ülkelerinde ve Avrupa'da büyümektir" dedi..
WEST Marine'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Randy Repass, Amerika, Kanada ve Porto Riko'da 380 mağazaları bulunurken, bugün bu rakamın 369'a gerilediğini belirtti. Bunun nedeni olarak ABD ekonomisinde yaşanan yavaşlamayı ve petrol fiyatlarındaki artıştan kaynaklanan durgunluğun neden olduğunu ifade eden Repass, "West Marine'i 40 sene önce kurmuştum. Türkiye'deki mağazamız Amerika kıtası dışındaki ilk mağazadır. Biz yurtdışında başarılı olabilmek için senelerce bekledik. Bunun nedenleri Amerika'da büyümekle uğraşmamız ve yurtdışına açıldıktan sonra hata yapmamaktır. West Marine olarak Türkiye'de büyümek istiyoruz. Hedefimiz Türkiye'den sonra Akdeniz ülkelerinde ve Avrupa'da büyümektir. Birçok ülkeden davetler alıyoruz. Fakat çok da dağılmak istemiyoruz" diye konuştu. Repass, Türkiye'yi seçme nedenleri olarak Avrupa ve Türkiye'deki tekne sayısındaki artış olarak gösterdi. Repass konuşmasını şöyle sürdürdü:

"BİZ KOÇTAŞ'A BENZİYORUZ"
"Türkiye önemli bir pazar. Türkiye'deki ortaklarım Rahmi Koç ve İbrahim Yazıcı deniz konusunda çok bilgili ve iyi bir iş birlikçiler. Türkiye'de bugün denizde aktif olan 15 bin civarında teknenin olduğunu tahmin ediyoruz. Ayrıca birçok marinanız da var. Amerika'da bugün 14 milyon civarında teknenin denizde olduğunu biliyoruz. Bu teknelerin yüzde 85-90'ı küçük şeklinde nitelendirebileceğimiz sınıfa girer. Diğer yandan Türkiye'deki tekneler ise Amerika'dakilere göre daha büyük sayılır. Burada küçük teknelerin sayısı az" dedi. West Marine konseptini anlatan Repass, West Marine'i Koçtaş ve Best Buy'a benzetti. Kataloglarında 50 bin farklı ürünün bulunduğuna dikkat çeken Repass, Türkiye'ye 4-5 bin ürünü ithal edeceklerini sözlerine ekledi.