kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kamyonda yaşayan Türk şoförü Volvo ile 100 bin Euro kâr edebilir'

ÖZHAN TEZEL
Volvo Otomotiv Türk'ün Genel Müdürü Ulf Magnusson, Türk şoförlerin haftanın 4 gecesini kamyonda geçirdiklerini söyleyerek, "Konfor sağlarsak kamyon başına yüzde 8 yakıt tasarrufu sağlanıyor. Bu, yılda 100 bin Euro demek" dedi..
Stresli ve zor şartlarda çalışıp haftanın 4 gününü kamyonunda geçiren Türk kamyoncuların rahat ortamlarda çalışması halinde bağlı bulundukları firmalara yılda 100 bin Euro para kazandıracağını söyleyen Volvo Otomotiv Türk'ün yeni Genel Müdürü Ulf Magnusson, "Türk şoförlerin rahat bir ortamda çalışması çok önemli. Yılda 150 bin kilometre yol yapıyorlar. Huzurlu ortamda çalışan şoförler kamyon başına yakıt tüketiminde yüzde 8 tasarruf sağlayabilirler. Bu hesapla, bu tasarruf yılda neredeyse 100 bin Euro demek" şeklinde konuştu. İsveç sermayeli olarak 1998 yılında İstanbul'da faaliyetlerine başlayan ve Volvo Kamyon, Volvo İş Makineleri, Volvo Penta ve Volvo Yedek Parça'yı bünyesinde tek çatı altında toplayan Volvo Otomotiv Türk'ün Genel Müdürü Ulf Magnusson oldu.

4 GECE KAMYONDA GEÇİYOR
Büyük kabinli ve aksesuarlı kamyonları ile dikkat çeken Volvo Kamyon'un da genel müdürlüğünü yürütecek olan Magnusson, Türk kamyon pazarının yakın gelecekte Avrupa pazarına benzerlik göstereceğini ve kamyonda konfor ve güvenlik döneminin başlayacağını dile getirdi. Stresli ve zor şartlarda çalışan Türk kamyoncuların dünyada ilk defa Sürücü Uyarı Desteği ve Elektronik Denge Programı sunan yeni Volvo kamyonlar ile sonbaharda tanışacağını belirten Magnusson, "Türk kamyoncuların iş ortamının iyileştirilmesi Volvo Kamyon olarak önceliklerimiz arasında" dedi. Magnusson, istatistiklere göre Türk kamyon sürücülerinin yüzde 75'i haftanın 4 gecesini kamyonda geçirdiğini söyledi.