kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Bizim mezuniyette havada kep yerine mermi uçuşurdu'

Aslı UYUR ANKARA
Oğlu Çağan'ın mezuniyet törenine katılan Bakan Çağlayan, gençleri kıskandığını belirterek, havada mermilerin uçuştuğu dönemde diplomasını alabildiğini söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Bizim mezuniyette havada kep yerine mermi uçuşurdu'
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Çankaya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan oğlu Ahmet Çağan Çağlayan'ın diploma töreninde, kendi mezuniyet dönemini hatırladı. Çağlayan, Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden 1979 yılında mezun olmasına rağmen, diplomasını ancak 2 yıl sonra alabildiğini söyledi. Gençleri kıskandığını itiraf eden Çağlayan, "Bizim diploma aldığımız 80'li yıllarda havada kep yerine mermiler uçuşuyordu. Öyle bir ortamda eğitimimizi tamamlayıp, diplomamızı aldık. Allah o günleri bir daha göstermesin" dedi.

ÇİMLERE OTURDU
Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, mezuniyet töreni uzayınca soluğu öğrencilerin yanında aldı. Takım elbisesine rağmen çimlere oturarak, öğrencilerle sohbet eden Çağlayan, gençlerden Atatürk'ün gösterdiği çağdaşlık yolunda ilerlemelerini isteyerek, laikliğe vurgu yaptı. Çağlayan ayrıca, Çankaya Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü'nde eğitim gören küçük oğlu Kaan için, "Kaan üniversiteyi galiba 82 yaşında bitirecek" diye espri yaptı. Çağlayan, mezuniyet törenini izleyen gazetecilere ise kendisini "Sanayi bölümü" öğrencisi olarak tanıttı.