kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Bacaksız Türkiye'ye döndü, tutuklandı
BOTAŞ ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla 19 Ekim 2007'de başlatılan 'Mavi Hat' soruşturmasında, hakkında 27 yıla kadar hapis cezası istenen işadamı Limak'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Bacaksız dün sabah Esenboğa Havalimanı'nda yakalandı. Mavi Hat operasyonu davasından arama kararı bulunan Bacaksız, çıkartıldığı 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından tutuklandı. ABD'de olduğu ileri sürülen Sezai Bacaksız dün sabah saat 09.00'da özel uçağıyla Esenboğa Havalimanı'na geldi. Havaalanı polisi hakkında tutuklama kararı bulunan Bacaksız'ı gözaltına alarak soruşturmayı yürüten Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkartılan sanık Bacaksız, üzerine atılı "ihaleye fesat karıştırmak", "rüşvet vermek", "çıkar amaçlı suç örgütüne yardım etmek suretiyle üyesi olmak" suçlamalarını kabul etmediğini söyledi. Sezai Bacaksız, "Bazı telefon görüşmelerim yanlış anlaşılmıştır. Suçsuzum beratımı ve tahliyemi istiyorum" dedi. Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, duruşma sonunda Sezai Bacaksız'ın tutuklanmasına karar verildiğini açıkladı. Bacaksız, cezaevine götürüldü. Göksel ÇAĞLAV / ANKARA

Times: Lüks ve ucuz yazlıklar Türkiye'de

İNGİLTERE'NİN önde gelen gazetelerinden The Times, "Türkiye'de 35 bin sterline yazlık ev" başlıklı haberinde ucuz, alternatife ve rahat tatil yapmak isteyen İngilizlere Türkiye'yi tavsiye etti. Haberde, rahat, konforlu ve neredeyse lüks evlerin neden bu kadar ucuz olduğunun sorusu şu şekilde verildi: "Ev fiyatlarının bu kadar ucuz olmasının nedeni, halkın gelirinin düşük olması ve nakite endeksli ekonomi. Avrupa ortalamasına göre fiyatlar çok düşük. 2003'ten bu yana emlak piyasası yabancılara açık. İngilizlerin tercihi özellikle İstanbul, Antalya ve Bodrum. Türkiye'nin AB üyeliği sürecinin ilerlemesiyle Türkiye'deki yabancıların mal-mülkleri çok daha değerlenecek."

'Gıda, 105 milyonu yoksullaştırabilir'
DÜNYA Bankası, "dünyanın 1973 yılından bu yana ilk kez rekor petrol ve gıda fiyatlarından etkilendiğini" bildirdi. Dünya Bankası'nın, 7-8 Temmuz'da Japonya'nın Hokkaido Adası'nda başlayacak G-8 Zirvesi'nden önce yayımladığı "Çifte Tehlike: Yüksek Gıda ve Petrol Fiyatlarına Yanıt" başlıklı raporunda, yüksek petrol ve gıda fiyatlarının, enflasyon, büyüme ve dağılımsal etkileri nedeniyle küresel ekonomi için istikrarsızlaştırıcı bir etmen olduğu belirtildi. Dünya Bankası'nın 8 ülkede yaptığı çalışmada, 2005-2007 arasında gıda fiyatlarındaki artışın yoksulluğu yüzde 3 artırdığı, dünyada toplam yoksul sayısının 73 milyon artarak 105 milyona çıkabileceği vurgulanan raporda, krizin sadece Afrika'da 30 milyon kadar insanı yoksulluğa itebileceği kaydedildi.
Haberin fotoğrafları