kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İki defa kavga ettiler kimse ayıramadı

FATİH DOĞAN
Beşiktaş'ta tekme tokat kavga eden Toraman ve Üzülmez kadro dışı kaldı. İki futbolcuyu iki kavgada da kimse ayıramadı!....
Beşiktaş'ın Avusturya kampında önceki gün iki kaptan İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman arasında yaşanan tekme, tokat ve yumruklu kavga şok etkisi yarattı. İki futbolcunun da kadro dışı kalmasıyla sonuçlanan olayın perde arkası ise şöyleydi: Perşembe günü çay saatinde (16.00) İbrahim Toraman terlikleriyle salona geldi. Toraman'ın terlikle geldiğini gören kaptan İbrahim Üzülmez, "Terlikle niye geldin? Kuralları biliyorsun. Kaptanlar olarak önce bizim örnek olmamız lazım. Hocanın aldığı bir kural var. Bu kuralları biz uygulamazsak takımda kimseye de uygulatamayız" dedi.

BEN TERLİK GİYERİM SEN NİYE KARIŞIYORSUN

Bunun üzerine Toraman "Ben terlik giyeceğim diye herkes terlik mi giyecek?" diyerek kaptana ters bir cevap verdi. Üzülmez, "Evet, giyerler. Mesele terlik değil, kurallara uyup uymama meselesi" diyerek Toraman'ı ikinci kez uyardı. Bunun üzerine Toraman, "Ayağım ağrıyor. Bunun için giydim. Hem sen bana niye karışıyorsun" diyerek sertleşti. Üzülmez de "Bu şekilde buraya girme. Ayağında sorun varsa o zaman hocadan, menajerden izin al; öyle giy" diyerek olayı devam ettirince, ikili arasında restleşme büyüdü ve yumruklar konuşmaya başladı. Diğer futbolcular iki oyuncuyu ayırmak için büyük çaba sarfettiler. Uzun uğraşlar sonucu ikili zor zaptedildi.

2. RANDEVUDA ENGİN KENDİNİ YERDE BULDU
Bu olay burada kapandı derken, ikinci kavga akşam yaşandı. Toraman ve Üzülmez akşamki idmana çıktı. İkisi de neşeli tavırlarıyla dikkat çekti. Herkes olayın kapandığını düşündü. Çalışma sonrası Sinan Engin, iki oyuncuyu odasına çağırıp, "Kendinize gelin ve bu takıma örnek olun. Bir daha böyle bir olay olmasın." Fakat iki futbolcu bu sefer de Engin'in önünde kavga etmeye başladılar. Sözlü tartışan ikili daha sonra yine tekme tokat birbirine girdi. 15 dakika süren kavgada Sinan Engin ve yanındaki 3 kişi iki oyuncuyu ayıramadı. Arbede sırasında menajer Engin de kendini yerde buldu.

FARKLI ÜLKELER ÜZERİNDEN İSTANBUL'A GÖNDERİLDİLER
Her iki futbolcu da darbe alırken, olay sonrası kamp sorumlusu Genel Sekreter Kenan Öner, Menajer Sinan Engin ve Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam geceleyin acil bir toplantı yaptı. Başkan Demirören'e olayın detayları iletildi. Toraman ve Üzülmez için tarihi bir karara imza atıldı: "İkiniz de kadro dışı kaldınız ve hemen Türkiye'ye dönüyorsunuz." Gece uçak bulunamadığı için iki futbolcunun gidişi sabaha kaldı. Uçakta da kavga etmelerinden korkulduğu için iki futbolcu farklı ülkeler üzerinden yurda döndü. Menajer Engin, Toraman'ı Münih, Üzülmez'i de Salzburg üzerinden Türkiye'ye gönderdi.