kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Dünyanın neresinde böyle ilkel anlayış var'

Başbakan Erdoğan, "Ben işyerime sakallı veya bıyıklı olanları asla almam" diyen işadamı Rahmi Koç'a "Bu, ayrımcılığın ta kendisi, dünyanın neresinde böyle ilkel bir anlayış var" sözleriyle yanıt verdi..
Bir röportajda "Ben işyerime sakallı veya bıyıklı olanları asla almam" diyen işadamı Rahmi Koç'a Başbakan Erdoğan'dan yanıt geldi. Başbakan Erdoğan, "Ben işyerime sakallı veya bıyıklı olanları asla almam' diyenlerden yana olmadık. Bunlar ayrımcılığın ta kendisidir. Bugün dünyanın neresinde böyle bir ilkel anlayış var? Kendi insanları arasında böyle bir ayrımcılığı yapmanın sosyolojik anlamda bir tanımı olabilir mi? İnsana bakışın böyle bir tanımı olabilir mi?" dedi. AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 46. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın açılışında konuşan Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Bu insanlar düşünebiliyor musunuz bu ülkede bir çok şeylerin ne yazık ki konuşulduğu zaman güya kendilerine saygı duyulduğunu zannediyorlar. İşte bu insanların bu ülkede primi yok. Bunu böyle bilmeleri lazım. Karşılığı yoktur. Bunlar ancak kendi lobilerinde kalırlar. Zira bu insanlar asla benim vatandaşlarım arasında kendilerine o arzu ettikleri sevgiyi, o arzu ettikleri saygıyı bulamazlar. Eğer bunu ben söylüyorsam ve burada eğer bana taraf deniliyorsa, evet ben bu anlamda tarafım. Niye? Çünkü benim vatandaşlarım arasında böyle bir ayrımı yapma hakkına kimse sahip olmamalıdır. Siyasetçi her an imtihandadır ama bu beyefendiler her an imtihanda değildir. Farkımız bu..." Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Hürriyet gazetesinin 29 Haziran sayısında yayımlanan röportajında, "Ne tür insanları kesinlikle işe almazsınız?" şeklindeki soruya şu karşılığı vermişti:

'SAKALLI KATİYEN ALMAM'
"Sakallı, bıyıklı adam katiyen almam. Kirli sakal da sevmem. Her gün tıraş olacak bir kere. İşyerine Cote D'Azur'e gider gibi gelinmez. Blue jean de giyilmez. Kadınlar da mini giyemez. Buranın da kendine göre bir ciddiyeti var. Biz 1 Haziran'dan 15 Eylül'e kadar 'smart casual' giyiniyoruz, kravat filan yok, toplantıları olanlar takıyorlar tabii. Yılın geri kalan zamanları lacivert blazer- gri pantolon- kravat, bildiğimiz iş kıyafeti. Gerçi arkadaşlar, 'smart casual' giyinmenin daha zor olduğunu söylüyor, uyumlu giyinmek daha zor, öteki türlü takımı giyiyorsun çıkıyorsun.."