kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu marka mutlu ediyor!

TÜLİN KERMEN
Önce birinde gördüm, 'Aaa ne güzel sandaletler' dedim. Ardından bir başkasında değişik modelini gördüm, kıskandım ve üçüncü gördüğüm kişiyi kıstırıp sordum, 'Nerede satılıyor bu sandaletler?' diye... Parmak arası sandaletlerin üzerinde taşlı bebekler var ve ben onları bu hafta sonu gerçekleştirilecek Masstival'e giderken giymezsem çıldırabilirdim. Sonunda izlerini buldum ve ikiz kız kardeşlerin yarattığı 2wins markasının tasarımlarının sadece ayakkabıyla sınırlı olmadığını gördüm... İnanılmaz şeker tişörtleri ve takıları var. Hepsi de beni mutlu eden tasarımlar diyebilirim. Oturdum, beni mutlu eden Hande- Duygu Gülşen kardeşlerle konuştum...

* Bu işe nasıl başladınız?
Çoğu kız çocuğu gibi çok küçük yaşlarda başlayan bir meraktı bizim için giyinmek ve modayı takip etmek... Bir dönem marka tutkumuz vardı. Daha sonraki yıllarda en iyi giyimin kişiye özel olduğunu, yakışanı giymenin önemini kavradık. Satın aldığımız giysilerde ufak ama bizi ifade eden değişimler yaptıkça, bu işten büyük zevk almaya başladık.

* Sonra tasarım yapmaya mı başladınız?
Sekiz senelik turizm eğitimimizden sonra, tasarımla uğraşarak daha mutlu olacağımıza karar verdik. Ardından tasarım eğitimi aldık ve çok başarılı bir modacının yanında staj yapma fırsatı bulduk. Daha sonra kendi markamız 2wins'i hayata geçirdik.

* İki kardeş birlikte iş yapmak nasıl bir şey?
Biz birbirine aşırı bağlı ancak karakter yapıları farklı ikiz kardeşleriz. Herhangi bir ürünü tasarlarken bunu avantaj olarak kullanıp, iki farklı gözle çok daha zevkli şeyler ortaya çıkarabiliyoruz.

* Aranızdaki işbölümünü nasıl, kim neyle ilgileniyor?
Öncelikle ürünlerin düğmesinden iç astar kumaşına kadar her şeyi biz araştırıp buluyoruz. Bu araştırmaları yaparken beraber olmaya özen gösteriyoruz. Birlikte dolaşırken, en uygun malzemeleri ve aksesuvarları bulabiliyoruz.

* Bu yaz sandaletleriniz büyük ilgi görüyor...
Yaz için günlük koleksiyonla beraber abiye ve sandalet koleksiyonu çıkardık. Bizim için yaz sezonunun en keyifli koleksiyonu sandaletlerdi çünkü çok gösterişli ve sempatik aksesuvarlar kullandık. Aldığımız tepkilerden de sandalet tasarımında çok başarılı olduğumuzu gördük. Neredeyse bütün yaz kendi tasarladığımız sandaletleri giyiyoruz.

* Bebeklere, taşlara büyük ilginiz var, neden?
Ruhumuzun çocuksu ve bir o kadar da parıltılı olduğuna inanıyoruz. Sevimli ayıcıklar, bebekler, uğurböcekleri, kelebekler, çiçekler, Swarovski taşlar koleksiyonumuzun ana malzemeleri. Başta hedef kitlemiz gençlerdi ama gelen tepkilerden fark ettik ki tasarımlarımız ruhu çocuksu olan herkese hitap ediyor.

* Nasıl bir ürün yelpazeniz var?
İlkemiz; bir üründen sınırlı sayıda üretilmek ve her kullanılan parçada el işçiliğine yer vermek. Önceki sezonlarda olduğu gibi bu sezon da çeşidin bol olduğu, günlük giyime hitap eden bir koleksiyon hazırlıyoruz.

* Ürünleriniz nerelerde satılıyor, kendi mağazanız olacak mı?
Ürünlerimiz İzmir, Ankara, Antalya, Tekirdağ ve Bursa gibi Türkıye'nin birçok şehrinde seçkin butiklerde satılıyor. İstanbul'da ise Akmerkez ve Nişantaşı'ndeki Lilalou mağazalarında, Bağdat Caddesi'nde Long ve Faith butiklerinde, Bakırköy Womens mağazalarında bulunabiliyor.